Fritz, despre igluuri: „Funcționarea lor nu e reglementată de primărie, ci de restricțiile naționale”

Primarul Timișoarei spune că igluurile din centrul istoric al orașului nu pot funcționa nu din cauza hotărârii de consiliu local care reglementează amplasarea teraselor și care ar putea fi modificată, ci din cauza restricțiilor de pandemie impuse la nivel național.

Dominic Fritz a explicat că sunt două seturi de reguli aplicabile acelor igluuri acoperite cu folie de plastic. Este vorba despre regulile de la nivel național, stabilite prin lege și, pe de altă parte, regulile de la nivel local – stabilite prin hotărâre de consiliu local, care vizează autorizația pentru amplasamentul unei terase în oraș.

Prin urmare, a explicat primarul, chiar dacă municipalitatea ar emite o autorizație pentru amplasarea igluurilor, funcționarea lor nu este reglementată de primărie, iar „momentan, la rata de infectare în Timișoara, care este peste 4, aceste igluuri nu pot fi operate.”

„În ceea ce privește această autorizație, noi putem să amendăm acest HCL. Sunt deschis pentru această soluție. Pentru o perioadă temporară, în această stare de alertă în care restaurantele nu pot fi deschise în  interior, putem să dăm o autorizație pentru amplasarea unor astfel de igluuri în oraș. Problema este că asta nu schimbă cu absolut nimic Legea 55/2020 care prevede măsuri de restricții pentru această pandemie. Potrivit acestor restricții care sunt în vigoare la nivel național, terasele pot fi deschise la o incidență de 3 la mie rată de infectare sau peste 3 la mie doar dacă au maxim jumătate din suprafață acoperită. Deci după aceste restricții naționale în vigoare, aceste igluuri nu pot fi puse în funcțiune pentru că sunt acoperite în totalitate. Dacă ar trebui să existe o excepție pentru aceste igluuri pentru că acolo sunt doar 2 sau maximum 4 persoane este o altă întrebare. Dar nu este ceva ce pot să schimb eu.”, a explicat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cea mai recentă informare a autorităților indică o rată de infectare în Timișoara de 3,98 la mia de locuitori. Miercuri, această rată a fost 4,07/mia de locuitori.

De la apariția igluurilor în orașul de pe Bega, patronii localurilor care le-au amplasat au fost amendați de polițiștii locali. Controalele acestora au vizat strict prevederile hotărârii de consiliu local.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/