Amenajată în 1920, Baza sportivă 1 a Politehnicii din Timișoara va fi extinsă și modernizată. La cât este estimată investiția?

Proiectul privind extinderea și modernizarea Bazei sportive nr. 1 a Universității Politehnica din Timișoara a fost aprobat încă din 2020 de Ministerul Dezvoltării, iar acum Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiția care se cifrează la aproape 50 de milioane de lei. De la data începerii lucrărilor, totul ar trebui să fie gata în trei ani. 

Vor fi amenajate gradene pentru spectatori, iar la etajul 3 al clădirii nou construite vor fi realizate două terenuri de sport cu vestiare proprii și cafenea cu terasă. La primul și cel de-al doilea etaj – locuri de parcare, se arată în documentele care însoțesc hotărârea de guvern. Dincolo de spațiile tehnice, vor fi făcute și vestiare cu grupuri sanitare, un cabinet medical și o sală de forță.

Finanțarea se va face din veniturile proprii ale UPT, de la bugetul de stat prin Ministerul Educației, „în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial. Lucrările sunt estimate la 49 de milioane de lei cu tot cu TVA, iar banii sunt eșalonați pe trei ani, câte 16 milioane/an.

leader board 728 x 90 px

Din punct de vedere tehnic, urmează să se depună documentația pentru emiterea autorizației de construire, apoi să fie demarată procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor.

În prezent, baza sportivă nr.1 a UPT cuprinde o pistă de atletism, are terenuri acoperite de minifotbal, un teren de fotbal și o sală de forță