Igluurile din centrul istoric al Timișoarei, fără acord de funcționare. Valoarea amenzilor date de polițiștii locali

Patronii unor localuri din Piața Unirii din Timișoara care au amplasat igluuri pe spațiul public au fost amendați de polițiștii locali. Funcționarea acestor structuri este condiționată de existența unui acord similar cu cel eliberat de primărie pentru terase. 

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat verificări în zona centrală a orașului în privința existenței acordului de funcționare la terase și a existenței mobilierului neautorizat de tip iglu. Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în cazul a cinci firme, în valoare de 5.500 lei, conform HCL 43/2011. Verificările vor continua.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Problema acestor structuri a fost ridicată și în plenul consiliului local. Social-democratul Radu Țoancă vrea să amendeze hotărârea care datează din 2011, referitoare la comerțul stradal.

„În 8 decembrie am depus o solicitare privind amendarea HCL 43/2011, să ajutăm Horeca să treacă această iarnă, în sensul amplasării acelor igluuri. Am văzut că nu s-a făcut nimic. Ni se tot bagă în față tot felul de justificări ale DSP, dar eu cred că discuția despre HCL 43 ar trebui avută în plen și să ne spunem punctul de vedere. Aceste igluuri au apărut ilegal, au fost amendați agenții economici și pe bună dreptate, dar vedeți ce înseamnă tergiversarea unor probleme care duc anumiți agenți economici la astfel de gesturi ilegale. Am rămas cu cele mai mari taxe și impozite locale și în 2021 care afectează Horeca, dar măcar în zona regulamentelor și a pârghiilor care țin de noi să le dăm curs cererilor. Cer lucruri pe care le văd la Cluj, Oradea și în capitalele civilizate. Și dacă până la următorul plen nu se va face nimic, împreună cu alți consilieri voi pune în discuție amendarea HCL 43.”, a spus Radu Țoancă.

Potrivit DSP Timiș, pentru amplasarea acestor igluuri nu este necesară autorizarea de către inspectorii sanitari.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/