Fritz, contrazis de Ritivoiu în privința amenzii date de OPC în Parcul Copiilor. Mesajul prefectului pentru tinerii „frumoși și liberi” din primărie

parcul copiilor

Prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu îl contrazice pe primarul Dominic Fritz în privința amenzii dată de inspectorii OPC după neregulile constatate la mai multe locuri de joacă amenajate în parcurile din oraș. Mai mult, prefectul a anunțat că a dispus controale mixte la toate spațiile de joacă din județ, fără excepție. 

Mihai Ritivoiu a ținut să îi dea o replică primarului Dominic Fritz, după ce edilul local a scris pe Facebook că inspectorii OPC au amendat Primăria Timișoara cu 10.000 de lei pentru un gard din Parcul Copiilor care ar fi căzut în 2016. Fritz a pomenit și de hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii mai multor instituții care au aplicat sancțiuni primăriei în ultimele luni.

CITEȘTE ȘI: Fritz, după amenda primită de la OPC pentru neregulile din parcuri: Pe inspectori i-a cuprins hărnicia

Prefectul de Timiș a susținut că OPC a notificat primăria cu privire la controlul de la locurile de joacă cu 3 zile înainte. Pentru abaterile constatate, a mai spus Mihai Ritivoiu, inspectorii ar fi putut da o amendă maximă de 70.000 de lei.

„Atât ca prefect, cât și ca tată nu e chestiune mai importantă decât siguranța copiilor noștri. Domnul Fritz are și el un copil mai nou și îl aștept în parc în cel mai scurt timp cu copilul dânsului, îi urez sănătate. Grija pentru copiii noștri cred că o împărtășim cu toții. Altele sunt chestiunile care mă deranjează referitor la abordarea domnului primar. (…) A fost un control în 2017 făcut de Protecția Consumatorilor. Primăria l-a contestat, s-au dus în instanță. În 2018 s-a dat hotărârea instanței pe acel control. Citez din hotărârea tribunalului, definitivă: «locul de joacă situat în parcul Ion Creangă nu avea asigurată împrejmuirea pe latura de pe bulevardul Michelangelo, ulterior s-au prezentat 4 poze efectuate în data de 10.10.2017 din care se observă că a fost remediată deficiența constatată» . Deci, nu a fost amendată primăria pentru gardul căzut în 2016. Și este foarte importantă această nuanță. Acest gen de abordare în care se pune, pe de-o parte, Primăria Timișoara condusă de tineri frumoși și liberi pătrunși de spiritul civic și ni se prezintă aici un stat autoritar care oprimă, condus de, probabil, un prefect PSD care a dat drumul la controale pe biata primărie.”, a declarat Mihai Ritivoiu.

1000x200 dacus 02

Astfel, Mihai Ritivoiu a anunțat că a dispus noi controale la locurile de joacă din județ.

„Încercăm în cel mai constructiv mod cu putință să dirijăm niște chestiuni, să reglăm niște chestiuni absolut grave cum sunt praful, mizeria și siguranța locurilor de joacă. Ei bine, tot astăzi voi mai dispune un control al unei echipe mixte de la Protecția Consumatorilor și Inspectoratul de Stat în Construcții care, în perioada următoare, să verifice toate locurile de joacă și parcurile din județul Timiș.”, a conchis Ritivoiu.

Potrivit prefectului, până acum, OPC a verificat 6 din cele 60 de locuri de joacă reprezentative din oraș.

publicitate si promovare online banner maxagro