Concert de manele anunțat la Filarmonica Banatul. Instituția susține că evenimentul nu a primit aprobare

jador
po 1000x100px (4)

Revoltă în rândul timișorenilor după ce la Filarmonica Banatul a fost anunțat un concert susținut de manelistul Jador, în luna mai. Pe de altă parte, instituția susține că cererea organizatorilor nu a fost aprobată.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a descoperit o situație scandaloasă. Și anume, pe un site de pe care pot fi cumpărate bilete la diferite evenimente a fost anunțat un concert susținut de manelistul Jador și Aza-Dau Moda la Filarmonica Banatul. Potrivit anunțului, evenimentul ar urma să aibă loc în data de 14 mai, la Sala Capitol, iar biletele costă între 80 și 120 lei.

“Jale”, live, la Filarmonica Banatul Timișoara! Dragii mei, în cazul în care nu ați aflat încă, vă anunț că în luna mai vom avea concert de manele la Filarmonică- Jador și Aza Dau Moda! Mai aveți timp suficient să cumpărați bilete, dat fiind faptul că data concertului este 17 mai 2022…! Să-l felicităm cu această ocazie pe directorul interimar numit de Fritz, Ovidiu Andriș! Mi se pare că acest eveniment este unul absolut deosebit, care îi face cinste noului director! Nici nu mai contează nelegalitățile făcute de primarul Fritz împotriva fostului director Ioan Garboni (constatate de instanță), sau faptul că după comiterea nelegalităților l-a numit director interimar tocmai pe cel care în procedura de concurs picase la testul dosarului ( lipsă vechime)! Cu perspectiva unor astfel de evenimente la Filarmonica Banatul, cu atât mai mult acum, în pragul proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, putem sta liniștiți că useriștii vor “salva” inclusiv cultura timișoreană”, a spus Roxana Iliescu.

Imediat, Filarmonica Banatul a trimis un comunicat de presă prin care a explicat faptul că organizatorii concertului de manele au depus o cerere, doar că aceasta nu a fost aprobată, astfel că evenimentul nu se va ține la Sala Capitol.

Ca răspuns la articolele apărute recent în presă, vă informăm în mod oficial că instituția Filarmonicii Banatul nu va organiza și găzdui alte concerte în afara celor comunicate în mod oficial, pe site-ul instituției și pe platforma de Facebook. Astfel, informația despre susținerea unui concert la Sala Capitol de către unul dintre artiștii genului de manele în luna mai, este una falsă, nefiind aprobată cererea organizatorilor. Avem încrederea că publicul și locuitorii Timișoarei, îndeosebi aflându-ne la ceas de sărbătoare prin aniversarea celor 75 de ani de la înființarea instituției, știu că agenda propusă vizează concerte de o înaltă ținută artistică, cu artiști de talie internațională. (…) Ne rezervăm dreptul de a acționa în judecată orice organizator care se folosește de imaginea Filarmonicii Banatul fără un acord prealabil stabilit printr-un contract”, a transmis Filarmonica Banatul.

headerexpress cc

Un punct de vedere cu privire la această situație a venit și din partea Primăriei Timișoara, care vorbește despre o știre falsă lansată în spațiul public.

Filarmonica „Banatul” din Timișoara, instituție de cultură de prestigiu național, a fost azi ținta unor știri false, lansate în spațiul public. Instituția nu organizează și nici nu va permite organizarea în Sala Capitol a unor concerte cu caracter artistic îndoielnic. (…) Rugăm timișorenii să nu cumpere bilete la concerte care nu sunt anunțate oficial de Filarmonica „Banatul”, a informat și Primăria Timișoara.