Fritz, după amenda primită de la OPC pentru neregulile din parcuri: Pe inspectori i-a cuprins hărnicia

2

Primăria Timișoara s-a ales cu două amenzi în valoare de 10.000 lei în urma unor controale realizate de OPC Timiș în parcuri. Pe de altă parte, Dominic Fritz susține că pe inspectorii din instituție i-a cuprins hărnicia și că o parte dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli care există de mai mulți ani.

OPC Timiș a aplicat Primăriei Timișoara două amenzi în valoare totală de 10.000 lei și un avertisment după ce, în urma unor controale, au fost descoperite mai multe nereguli în locurile de joacă din parcurile Chopin, Copiilor și Carmen Sylva.

Aceste sancțiuni au fost comentate de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care susține că neregulile din parcuri existau de mai mulți ani.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În 2016, acum exact 6 ani și o lună, a căzut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea că este etern și am bugetat un proiect de reparații majore ale Parcului Copiilor. Azi (n.r. luni), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a amendat Primăria Timișoara pentru gardul căzut în 2016. Inspectorii CJPC au mai descoperit, tot astăzi (n.r. luni), că pe un panou din Parcul Carmen Sylva lipsește un număr de autorizație. Panoul a fost instalat la finalizarea lucrărilor de reamenajare a acestui parc, undeva prin 2009-2010, și a rămas neamendat. Până azi (n.r. luni). Am remediat problema încă din timpul controlului. Vă amintesc că Primăria a mai luat o amendă acum câteva săptămâni pentru lipsa registrului spațiilor verzi, registru care a devenit o obligație legală din 2007. Prima amendă a venit acum, în 2022. Chiar și fără amendă lucrasem deja în ultimele luni la caietul de sarcini și îl vom scoate la licitație în curând”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat despre inspectorii din cadrul OPC Timiș că i-a cuprins hărnicia, dar că vede cu ochi buni faptul că sunt observate astfel de nereguli.

Trăim într-o țară în care de multe ori contează mai mult să te acoperi în hârtii decât să rezolvi o problemă. Hărnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor instituții din județ nu poate decât să mă bucure și e un pas în direcția corectă. Avem o listă uriașă de probleme pasate în ultimii 30 de ani. Am candidat la primărie pentru că sunt deranjat de ele. E bine dacă și alții sunt de acord că lucrurile trebuie schimbate. Le vom rezolva pe rând”, a adăugat Dominic Fritz.

banner 970 x 250