Fritz, certat și de Ritivoiu pentru certificatele verzi: „Eu nu vreau să interpretez ca fiind un îndemn la nesupunere fiscală”

ritivoiu

Prefectul de Timiș i-a „trasat” un avertisment lui Dominic Fritz după declarațiile potrivit cărora Primăria Timișoara nu are obligația să plătească pentru achiziționarea certificatelor verzi. Mihai Ritivoiu spune că afirmațiile ar putea naște o nouă psihoză în rândul populației, psihoză legată de ce ar urma să se întâmple cu compania de termoficare Colterm. 

Declarațiile prefectului PSD Mihai Ritivoiu vin la o zi după cele făcute de liberalul Alin Nica, președintele CJ Timiș potrivit căruia neachiziționarea certificatelor de poluare poate fi tradusă printr-o „neglijență criminală”. Alin Nica a solicitat DNA să se sesizeze, dacă acest lucru se va întâmpla.

CITEȘTE ȘI: Colterm se pregătește pentru o nouă amendă uriașă. Primăria nu are de gând să cumpere certificatele de poluare

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Ca reprezentant al Guvernului, trebuie să trasez un avertisment conducerii Primăriei Timișoara să își revizuiască atitudinea față de obligațiile de plată pentru certificatele verzi. Față de declarația domnului primar, că primăria nu e obligată să le plătească, eu nu vreau să o interpretez ca fiind un îndemn la nesupunere fiscală, dar atâta timp cât Colterm este o instituție deținută integral de Primăria Timișoara, cât timp primăria își impune conducerea și conduce la discreție această instituție, iar Colterm furnizează căldură timișorenilor, eu nu cred că este o abordare de urmat și nu consider un punct de vedere pe care un ales local al unui oraș de talia Timișoarei să îl aibă.”, a spus Mihai Ritivoiu.

CITEȘTE ȘI: Neachiziționarea certificatelor de poluare, „neglijență criminală”. Nica: „Solicit DNA să se sesizeze”

Prefectul de Timiș a mai precizat că prin această declarație a primarului Timișoarei „se creează o nouă psihoză a ceea ce se va întâmpla cu acest Colterm. Atât ne mai trebuie, să ne trezim cu neîncrederea totală a populației în subiect și cu alte derapaje pe această chestiune.”

banner 970 x 250