Neachiziționarea certificatelor de poluare, „neglijență criminală”. Nica: „Solicit DNA să se sesizeze”

nica si fritz

Un nou atac al lui Alin Nica la adresa lui Dominic Fritz. Președintele Consiliului Județean Timiș s-a arătat siderat de afirmațiile primarului Timișoarei potrivit cărora administrația locală nu are obligația să achiziționeze certificatele verzi, aceasta fiind sarcina companiei de termoficare Colterm. Nica spune că declarațiile reprezintă o instigare la abuz în serviciu. 

„Solicit, dacă acest lucru se va concretiza, DNA-ului, că văd că domnul Lațcău este familiarizat cu DNA-ul, să se sesizeze și să ia măsuri corespunzătoare pentru că mi se pare o instigare la abuz în serviciu și acest lucru este foarte grav. Nu mi se pare normal să plătească timișorenii pentru incompetența lor și pentru această neglijență criminală de care cei doi au dat dovadă anul trecut când s-a luat această amendă.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Declarațiile lui Alin Nica vin după ce primarul Dominic Fritz a afirmat că societatea Colterm este cea care trebuie să achite certificatele verzi aferente anului trecut, nu Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Sincer, nu credeam că un om învestit cu încredere dată de cetățeni poate să spună așa ceva, să arate atâta desconsiderare față de lege. Nu e un moft a cumpăra certificate verzi. E o prevedere legală foarte clară. Ne pregătim, din nou, să luăm o nouă amendă, dacă aceste certificate verzi nu vor fi achiziționate, îngropând astfel societatea Colterm, condamnând populația Timișoarei la încă o iarnă în frig.”, a mai spus Nica.

Anul trecut, societatea de termoficare a fost amendată cu 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat până la data de 30 aprilie 2021 certificatele aferente anului 2020. Valoarea acestora era de aproximativ 9 milioane de euro.

banner 970 x 250