Fritz bate obrazul ministrului Culturii: „Timișoara așteaptă cu mult drag și nerăbdare susținerea financiară promisă”

Mai sunt doar câteva luni până când Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, însă primarul Dominic Fritz susține că Ministerul Culturii a uitat să sprijine acest proiect, așa cum s-a angajat. „Timișoara așteaptă cu mult drag și nerăbdare susținerea financiară promisă”, spune edilul-șef.

Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2023, însă primarul Dominic Fritz susține că proiectul a fost foarte puțin sprijinit financiar de către Ministerul Culturii.

Ministerul Culturii de mai mult timp nu-și respectă angajamentul luat în cadrul candidaturii pentru Capitală Culturală Europeană și orașul Timișoara a văzut foarte, foarte puțini bani promiși atât pe investiții, cât și pe programul cultural din partea Ministerului Culturii. Sperăm că se va rezolva acum cu noua Ordonanță 42, care trenează de peste un an și jumătate”, a declarat primarul Timișoarei.

Ministerul Culturii s-a angajat că va susține proiectul TM2023 cu peste zece milioane de euro, însă la Timișoara a ajuns până acum o sumă mică de bani. Mai precis, este vorba de un angajament financiar de aproape 52 de milioane de lei, pentru următorii doi ani, din care circa 33 de milioane vor fi alocați prin Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, 11 milioane vor fi direcționați Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar 7 milioane de lei, programului transversal de comunicare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Timișoara așteaptă cu mult drag și nerăbdare susținerea financiară promisă din partea Ministerului Culturii”, a mai precizat Dominic Fritz.

Proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023 va fi sprijinit financiar de către primărie cu 15 milioane de euro, în următorii doi ani, banii fiind împărțiți astfel: șase milioane de euro în acest an, iar diferența în 2023.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/