FOTO. Restaurant din buricul Timișoarei, închis de inspectorii OPC pentru mizerie de nedescris

opc 10
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un restaurant din Piața Victoriei din Timișoara a fost închis temporar de inspectorii OPC, după ce, în urma unui control, au fost descoperite grave nereguli care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Proprietarul a fost sancționat și cu o amendă usturătoare. 

Zona din restaurant în care se pregăteau comenzile clienților și care a fost verificată de inspectorii pentru protecția consumatorului se afla într-o stare insalubră și improprie pentru desfășurarea activității.

„Întreg spațiul de prestare a serviciilor de alimentație publică a fost insalubru și impropriu desfășurării activității. Inspectorii au găsit pereți cu infiltrații de umezeală, igrasie, mucegai, plăci de gresie căzute; utilaje, instrumentar și spații de depozitare neigienizate corespunzător; nerespectarea recomandării producătorului în privința condițiilor de păstrare și depozitare.”, a spus Alin Gubandru, comisar-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

opc 11

Inspectorii OPC au găsit și materii prime lipsite de elemente de identificare/caracterizare necesare determinării conformității acestora, specialități fără data preparării, unele chiar în afara datei durabilității minimale. Pentru situația găsită, proprietarul restaurantului a fost amendat cu 20.000 lei, iar unitatea a fost închisă pentru 6 luni.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/