Fritz: A fost aprobată legea prin care Capitala Culturală primește 164 de milioane de lei

fritz dominic
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primarul Timișoarei Dominic Fritz anunță că, astăzi, Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește 164 de milioane de lei.

Potrivit primarului, Parlamentul a transmis astfel un semnal important că Timișoara – Capitală Europeană a Culturii este un proiect strategic pentru România.

„Camera Deputaților a aprobat legea prin care Capitala Culturală primește o parte din finanțare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei împărțite între Primărie, Consiliul Județean Timiș, Ministerul Culturii/Teatrul Național și Asociația TM2023. Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023”, a transmis pe Facebook Dominic Fritz.

promovare banner maxagro

Conform acestuia, până acum, primăria a finanțat de la bugetul local atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali: „Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat”.

El speră că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/