„Fraților, sunt 81 de proiecte pe fonduri europene și dacă vreți să le termin, v-aș ruga să veniți alături de mine”

Singur face multe, cu un Consiliu Local face totul! Ioan Popa le cere reșițenilor cărora le-a câștigat încrederea să voteze lista Partidului Național Liberal pentru ca proiectele începute deja să fie duse la capăt. Primarul își pune toată încrederea în liberalii de pe listă și spune că nu își mai dorește să fie pus în situația să mai facă anumite compromisuri cu PSD.

Ioan Popa se bucură de un grad înalt de popularitate în rândul cetățenilor, motiv pentru care îi roagă pe simpatizanții săi să acorde aceeași încredere consilierilor de pe lista PNL. Primarul amintește de momentul în care achiziționarea depoului de tramvaie, care nu ar fi costat nimic după câștigarea proiectului european, a fost blocată de majoritatea PSD. Liberalul nu își dorește să repete situația să cedeze un post de viceprimar sau să facă alte concesiuni doar pentru că politica transcende interesul cetățenilor.

„Din datele personale pe care le avem, sper să fac un scor bun eu, personal, dar până la urmă mai mult decât asta doresc să îi rog pe reșițeni, să le transmit din trăirile mele din primii doi ani de mandat că am avut mari probleme în a face achiziții, concesiuni și așa mai departe. Am nevoie de Consiliul Local. Poate unii nu știu, dar primarul este un director executiv. Primarul propune și Consiliul Local votează dacă este de acord sau nu să facă anumite lucruri. Dacă nu am Consiliul Local, eu nu însemn nimic. Sunt ca un captiv în mâinile dușmanilor. În episodul cu achiziția depoului de tramvai, au vândut, l-au înstrăinat în 2011, s-au scăpat de el. Le-am zis oameni buni, trebuie să îl luăm înapoi ca să aducem proiectul de tramvai. Șase luni de zile a durat până când a avut PSD viceprimar și în final mi-au semnat să iau depoul de tramvai, deși le-am spus oameni buni, este eligibil pe fonduri europene și banii pe care îi plătim pe el îi vom recupera din fonduri europene. Și i-am recuperat. Noi, practic, ne-am aduc depoul înapoi fără să ne coste nimic. Nu vreau să repet această absurditate în 2020-2024. Îi rog pe reșițeni, dacă pun ștampila pe mine și au încredere în mine să pună ștampila și pe Partidul Național Liberal și pe colegii mei liberali pentru că nu are nimeni nimic să reproșeze ceva vreunuia dintre ei. Sunt oameni extraordinari”, a declarat primarul Reșiței.

Nume noi propuse de PNL pentru Consiliul Local

Echipa PNL include nume noi, garantate de Ioan Popa. Doctorul oftalmolog Felicia Quint, antrenorul Lucian Dobre, creatorul echipei Reșița Locomotives, Raul Silaghi, și alți profesioniști implicați în acțiuni care sprijină comunitatea reșițeană:

„Am mai adus câțiva oameni. Am adus-o pe doctorița Felicia Quint, căreia îi mulțumesc că a acceptat să vină alături de noi. Este o persoană altruistă, o persoană care are în spate o carieră de toată lauda în domeniul oftalmologic. L-am adus pe Raul Silaghi, medic stomatolog, implantolog, și un om extrem de implicat în viața comunitară. A făcut echipa de fotbal american Locomotives Reșița și este un tip dinamic. L-am adus pe Luci Dobre, antrenor de fotbal, fost fotbalist la Reșița. Am adus-o pe Silvana Mihalcea. Este o fată extraordinară. Este clujeancă, este la Reșița de mulți ani, a gestionat și gestionează Reșiconf, cu câteva sute de angajați. Are un atelier în Palatul Cultural unde învață copiii să croșeteze, să tricoteze. Și fiica mea este acolo la aceste ateliere.

Cred că alături de cei vechi, Alexandru Borza, doctorul Sinculeț, Mădălina Chiosa, Luci Peia. Mădălina și Luci m-au ajutat extrem de mult la școala duală. Cred că avem o echipă care merită votată. Adi Dacica, în afară de faptul că este un sportiv de performanță, antrenor emerit, un creator de caractere, este un om drept, un om corect, un om onest și un om care este disciplinat și dacă el nu are alte gânduri sper că fie de acord să îmi stea alături în următorii patru ani”.

De ce încă patru ani cu Ioan Popa?

„Știu că românii urăsc politica, știu că românii urăsc politicienii, știu că românii spun politicienii sunt niște porci, niște escroci, niște mincinoși, niște hoți, au venit cu buzunarele goale să și le umple și așa mai departe. Acest mod de a trata lucrurile este din punctul meu de vedere incorect. Dacă eu nu conving sau nu am convins, cred că Ilie Bolojan, Emil Boc, Hava la Alba-Iulia, chiar Iohannis care a fost părintele reabilitării orașului Sibiu au convins. De aceea nu este bine să judecăm la grămadă și să îi punem într-un pachet mare pe toți pentru că acesta este motivul pentru care și puțini oameni din exterior au și curajul să intre în politică. Pentru că toți se uită și zic ce să mă bag în latrină să mă umplu cu lături?”

„Să mă voteze ca să terminăm proiectele demarate. Fraților, sunt 81 de proiecte. Dacă vreți să termin proiectele v-aș ruga să veniți alături de mine și să demarez proiectele pe 2021-2027. Mai departe, sper să găsim un tânăr, o tânără care să le ducă la sfârșit pe cele pe care le începem acum. Sper să găsim o fată, o tânără, femeile sunt foarte gingașe, foarte atente de detalii și mi-ar plăcea să găsim o femeie mai bătăioasă, cum este profilul Mihaelei Drăgilă de la Lăpușnicul Mare, dar care să fie atentă la toate detaliile pe care trebuie să le urmărească orașul în următorii ani”

(E)