„Fratele mai mare“ e student la UPT! Pentru 100 de copii din centre de plasament bănăţene!

Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc) a Universităţii Politehnica Timişoara organizează astăzi, 26 mai 2018, cea de-a IX-a ediţie a proiectului „Fii tu fratele mai mare”. Destinat copiilor din centrele de plasament din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, proiectul are ca scop sărbătorirea Zilei Copilului.

În această zi, voluntarii ligii îi vor întâmpina pe copii la ora 10 în faţa Corpului Electro al Universităţii Politehnica Timişoara şi îi vor ajută să se integreze într-un mediu nou, prin activităţi distractive şi interactive. Sunt aşteptaţi circa 100 de copii de la Centrul Rezidenţial „Sf. Nicolae” din Peciu Nou, Fundaţia M.U.T. Herz fur Kinder din Bulgăruş, Centrul „Speranţa” din Reşiţa şi Fundaţia „Rudolf Walther” Timişoara.

În ziua proiectului, copiii au parte de activităţi concentrate în jurul unor jocuri menite să îi ajute în arii ca: participarea activă în societate, munca în echipă, exteriorizarea trăirilor, stima şi încrederea de sine, sport şi recreere. Toate aceste activităţi se desfăşoară în incinta clădirii Electro a Politehnicii şi în spaţiile proximale acesteia.

1000x100 casa brutarului

Prin acest proiect, LSFETc şi-a propus să promoveze ideea de îmbunătăţire a societăţii civile şi de a transmite un mesaj social puternic, integrarea copiilor din centrele de plasament în societate, prin creşterea încrederii şi stimei de sine şi prin dezvoltarea pe plan personal a acestora. Un alt obiectiv al acestei acţiuni este acela de a atrage atenţia asupra voluntariatului în rândul studenţilor şi beneficiile profesionale şi personale pe care acesta le poate aduce. Grupul ţintă este format din studenţii membrii ai LSFETc, dar şi alţi studenţi din cadrul UPT sunt invitaţi să participe la aceste acţiuni şi să se implice activ în proiect.

Beneficiarii acestei acţiuni sunt aşadar copiii, centrele de plasament şi studenţii voluntari participanţi la proiect. Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii (LSFETc) urmăreşte, prin proiectul de faţă, implicarea studenţilor în viaţa copiilor mai puţin norocoşi aflaţi în centrele de plasament.