FOTO/VIDEO: Acorduri armonioase de folclor românesc, în Casa de Cultură din Oravița!

Ajuns la a 14-a ediție, festivalul național de folclor „George Motoia Craiu”, ce adună la Oravița artiști din toată țara, a fost și de această dată un eveniment memorabil de o amploare desăvârșită.

Un număr de 38 de interpreți vocali și instrumentali din județe precum Gorj, Olt, Cluj, dar și din nordul țării, de la Maramureș, s-au luptat în talente, mânuind fie vocea, fie un instrument pe acorduri inspirate din folclorul românesc. Proba a constat în două melodii, o doină, pe care să se poată observa acuratețea vocală sau instrumentală, și o melodie mai ritmată, alături de orchestră.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638189298384″]
Participanții sunt din toate zonele țării, aproape toate județele. Avem în concurs 38 de concurenți și ne-a fost foarte foarte greu la preselecție să eliminăm din ei, pentru că sunt toți foarte buni. O să avem de furcă cu ei, dar în scenă orchestra va fi cea care va duce greul cu ei de la început și până la sfârșitul concursului. Concurenții sunt între 15 și 30 de ani, cel mai în vârstă este un clarinetist de la Timișoara, de 35 de ani, foarte bun, de altfel singurul clarinetist din concurs”, a explicat pentru Express de Banat Sorin Chișărău, membru în juriu.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638188741775″]

Festivalul continuă și astăzi cu Gala Laureaților, de la ora 17:00, în aceeași locație, seară în care cele mai reușite momente vor fi premiate și apreciate în urma voturilor juriului format din: președinte maestrul Gelu Stan, profesorul Daniela Păcilă, Gheorghe Țunea, Tiberiu Groza, directorul Centrului pentru Cultură de la Cluj, profesor Cornel Pancarișteanu, șeful catedrei de suflători de la Școala de Muzică din Oravița, și Sorin Chișărău, directorul Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, gazdele evenimentului.

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/