FOTO/VIDEO: Oltenii au sărbătorit promovarea!

La cel de-al doilea meci de la despărțirea de Marian Pană și instalarea oficială a lui Daniel Oprița pe banca tehnică a Metalului Reșița, rosso-nerii au obținut un rezultat de egalitate, 1-1, pe propriul teren, în fața liderului CSU Craiova, echipă antrenată de Gabi Balint.

La ultimul meci din acest sezon pe teren propriu, elevii antrenați de Oprița au fost mai determinați, aceștia afișând o altă atitudine față de celelalte meciuri de acasă. Deși au fost conduși cu scorul de 1-0, prin golul marcat în minutul 73, în urma unui corner de pe partea stângă executat de Precup, Izvoranu reia cu capul la colțul scurt. Reșițenii nu s-au pierdut cu firea și au egalat repede în minutul 79, prin Breșneni, care a pătruns singur în careul oaspeților, egalând cu un șut la colțul scurt.

Prin acest egal, CSU și-a asigurat matematic promovarea pe prima scenă fotbalistică, acolo unde va fi însoțită de ASA Tg. Mureș. Asta, însă, doar în cazul în care TAS nu le pune piedici. Dacă aceștia vor obține victoria în meciul programat în această seară, împotriva Gloriei Bistrița, atunci, matematic, târg-mureșenii vor avea șansa să joace în Liga I. Oltenii așteaptă însă cu sufletul la gură decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care ar putea să îi lase în eșalonul II. Deși Federația Română de Fotbal nu cunoaște problemele grupării din Târgu Mureș, TAS ar putea aduce un verdict similar și pentru echipa lui Falub, și anume interzicerea de a juca la anul în Liga I.

În aceste condiții, de câștigat ar avea CSM Râmnicu Vâlcea și Metalul Reșița, pentru că nici Gloria Bistrița, care are toate șansele să încheie clasamentul în fața reșițenilor, nu are licență pentru prima Ligă.