FOTO/VIDEO: Metalul – Poli 2-0!

Noua echipă a Reşiţei porneşte cu un moral excelent în actuala ediţie a Ligii a II-a de fotbal, care va debuta săptămâna viitoare.

CS Metalul Reşiţa şi-a prezentat oficial lotul de jucători cu care va evolua pe a doua scenă a fotbalului românesc cu ocazia unui meci amical disputat împotriva uneia dintre surprizele plăcute ale Ligii I, ACS Poli Timişoara. Ceva mai mult de 2.000 de microbişti au fost curioşi să vadă cum se prezintă elevii lui Alex Pelici şi Roberto Ivan în faţa unui adversar mult mai bine cotat şi au plecat acasă plăcut impresionaţi.

Un singur reşiţean şi-a făcut loc în primul 11 adus de Pelici de la Vâlcea, Laurenţiu Breşneni, dar asta nu e de mirare, diferenţa de valoare dintre jucătorii care au evoluat anul trecut în Liga a III-a şi cei care îmbracă acum tricourile roş-negre fiind evidentă. Din prima garnitură au mai făcut parte portarul Pascal şi jucătorii de câmp Apostol, Plecanciuc, Tomozei, Vătăjelu, Neagoe, Szabo, Vasile, Stoica şi Enciu.

Partida a debutat oarecum surprinzător, rosso-nerii controlând jocul în ciuda faptului că i-au avut în faţă pe Ovidiu Petre, Scutaru, Bărbuţ sau Keita. Primele ocazii mari de gol au aparţinut totuşi timişorenilor, dar scorul a fost deschis cu un şut superb, de la peste 25 de metri, în vinclul porţii lui Coca, de către Andrei Neagoe, în minutul 38. Decarul Reşiţei l-a pus din nou în dificultate pe portarul timişorean după ce a executat foarte bine o lovitură liberă şi i-a cucerit deja cu execuţiile sale pe fanii reşiţeni. Acelaşi Neagoe a punctat pentru 2-0 în minutul 64, cu un şut excelent de la 17 metri. La faza golului doi s-a accidentat uşor şi a părăsit terenul în aplauzele publicului. Velcea a mutat şi el, l-a aruncat în joc şi pe golgeterul Szekely, dar Metalul a ţinut bine de minge şi nu le-a dat prea multe şanse timişorenilor. Băieţii lui Pelici s-au mişcat bine spre foarte bine şi le dau mari speranţe fanilor care nu au mai fost prezenţi de ani buni în număr aşa mare pe Stadionul „Mircea Chivu”. Pe lângă autorul celor două goluri s-a remarcat în mod deosebit căpitanul reşiţean, Bogdan Vătăjelu, un jucător de doar 20 de ani care impresionează prin maturitate, siguranţă şi viziune.

La finele partidei, Alex Pelici şi primarul Mihai Stepanescu erau foarte satisfăcuţi de rezultat, dar mai ales de jocul prestat de echipă. Metalul Reşiţa va debuta în campionat sâmbătă, 7 septembrie, cu un joc în deplasare, la ASA Târgu Mureş.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Un amical care a scos in evidenta in primul rand modestia si ambitia CU care fostul jucator si antrenor al fostului CSM Resita, Sandu Pelici, incearca recastigarea suporterilor resiteni asa cum a facut-o cand era idolul acestora. Obiectivul lui ar fi in primul rand participarea la play-off, apoi… Dar, rezultatele vor vorbi daca cei adusi de la Valcea isi vor face buletin de Resita sau vor ramane simpli mercenari. In imagine, Pelici iubit de suporterii resiteni!

 2. LuxPhotoFuchs says:

  Intrucat meciul de debut de la Tg. Mures este programat pentru orele 20.00, ar fi fost utila diaputarea unui meci amical la lumina reflectoarelor….

 3. LuxPhotoFuchs says:

  Meci din turul V al Cupei Romaniei

  AS Armata Aurul Brad (HD) – CS Metalul Reşiţa (CS)

  Stadion: Aurul (Brad / Hunedoara)

  11 septembrie, cu incepere de la orele 16.30