FOTO/VIDEO: Fără bani pentru infrastructură!

Este și cazul a două comune în care reporterii Express de Banat s-au deplasat recent. Chiar în fața primăriilor, numărul gropilor este atât de mare, încât șoferii nu mai au pe unde să le ocolească. Edilii așteaptă bani din cer să toarne câteva găleți de mixtură asfaltică.

Lipsa de implicare a edililor-șefi care conduc unele dintre comunele cărășene le-au transformat drumurile într-un real calvar. O vină o au și ploile abundente din ultimele zile, e drept, însă modul în care arată spune multe despre felul în care localitatea este guvernată. Asta în contextul în care o primărie cu tot ceea ce o înconjoară ar trebui să reprezinte cartea de vizită a oricărei comune.

În această situație este și administrația locală din Ciclova. Oamenii s-au obișnuit deja cu gropile, astfel că orice sesizare li se pare inutilă.

Drumul arată aşa, cu gropi, de când mă ştiu eu, dar este al nostru, nu avem ce face”, a precizat un localnic din comună. La capătul răbdării a ajuns şi un alt cetăţean care frecventează zona. „Trebuie să circulăm mai pe margine, pentru că drumul de aici este foarte prost. Este a doua oară când trec pe aici şi tot aşa e. În România tot e posibil”, a spus acesta.

La fel de rău arată și drumul care leagă Ciclova Montantă de Ciclova Română.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157644503392671″]

Reprezentanţii administraţiei locale neagă afirmaţiile oamenilor, care spun că reabilitări nu s-au făcut niciodată pe drumul care leagă cele două localităti. „Ce se spune despre drum sunt doar poveşti. Între Ciclova Montană şi Ciclova Română s-a făcut o reabilitare prin anul 2003. În acea perioadă s-a luat mixtura asfaltică, s-a făcut din nou la cald, după care a fost turnată. Acum, mai ales în urma ploilor, va urma o altă etapă de reabilitare a drumului. Dacă timpul ne va permite, va fi pusă mixtura asfaltică”, a precizat Gheorghe Percea, primarul comunei Ciclova

YouTube video

Ca după un adevărat război sau cutremur arată şi drumurile din comuna Târnova. Redacţia Express de Banat a fost sesizată despre starea dezastruoasă a acestora, localnicii fiind uluiţi de felul în care arată şoselele după ruperea de nori, dar şi de starea lor de dinainte. Potrivit conducerii primăriei, înainte de ploi, pe o mare porţiune de drum se efectuau lucrări de plombare, însă precipitaţiile recente aproape că au „măturat” tot asfaltul. Deși localnicii spun că primarului degeaba îi faci sesizări cu privire la existența gropilor, acesta cunoaște situația. Ba chiar s-a oferit să trimită poze pe adresa redacției cu craterele din șosea, dar până la orele serii s-a răzgândit.

Într-adevăr, drumul arată foarte rău, este dezastru, pare ca după un cutremur. Ploaia a dezlipit asfaltul de drum şi unde nu e dezlipit este foarte crăpat. Chiar şi aşa, am cam avut noroc, pentru că ruperea de nori nu a afectat toată porţiunea refăcută înainte. Am făcut un raport la ISU şi sperăm să îl refacem, să alocăm şi bani de la judeţ. Aşteptăm să înceapă lucrările, să refacem măcar porţiunea de drum dintre cele două staţii: Dealul Bârzavei şi Avram. Trebuie refăcut şi postamentul, după care, turnat asfaltul. Este mai mult de lucru acum şi nu ştiu când se vor finaliza lucrările”, a declarat pentru Express de Banat Petru Fara, edilul-şef al comunei Târnova.

CITESTE SI: DRUMUL PÂNĂ-N PARADISUL VERDE E PLIN DE GROPI!

Așadar, tonusul general este de așteptare a banilor, în loc să se apuce de scris proiecte europene și să urmeze exemplul edilului-șef din comuna Ezeriș a aceluiași județ, Caraș-Severin, unde toate străzile sunt asfaltate din bani europeni.

Oficialii județeni încearcă să compenseze nepăsarea locală și au deschis șantiere în tot judeţul, însă vremea neprielnică amână starul lucrărilor.

La Târnova se lucrează înainte de întâi mai, dar din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile nu s-a putut finaliza lucrarea. La Ciclova am luat legătura cu domnul primar şi urmează să mă deplasez zilele următoare în teren, să stabilim ceea ce trebuie astfel încât constructorul să se apuce de lucrări. Aici se fac anual lucrări, se curăţă şanţurile. Noi avem contracte de întreţinere, absolut tot, însă problema este vremea neplăcută pentru că nu se poate interveni. La fel cum nu se poate face tot în acelaşi timp”, a explicat Ianoş Roşeţi, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Acesta a adăugat şi faptul că direcţia judeţeană ţine cont şi de banii de care dispune, în condiţiile în care Guvernul alocă, de la an la an, tot mai puţini bani pentru întreţinerea drumurilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/