Festival medieval la Caransebeș

A noua ediţie a festivalului Serbările Cetăţii a fost deschisă aseară de primarul Ion Marcel Vela, imediat după ce cavalerii, domniţele, dacii şi romanii au defilat pe străzile oraşului de pe Timiş şi Sebeş, invitându-i pe oameni în Parcul Teiuş, acolo unde, până duminică, va fi un spectacol ce nu trebuie ratat.

Serbările Cetăţii au fost precedate de sfinţirea crucii ridicate nu cu mult timp în urmă pe podul de la intrarea în Caransebeş. Până acolo au defilat din centrul oraşului cavalerii medievali, cu sau fără cai, şi domniţele, oştenii daci şi soldaţii romani, după care toată lumea s-a deplasat în Parcul Teiuş, acolo unde a fost amenajat câmpul de luptă.

 

leader board 728 x 90 px

Cavalerii au arătat cât de bine mânuiesc lancea sau sabia, dacii şi romanii s-au luptat pe teritoriul din faţa scenei, unde ceva mai târziu au urcat sopranele Daniela Vlădescu şi Amelia Antoniu.

 

Invitat special la Serbările Cetăţii este şi marele caricaturist Ştefan Popa-Popas, cel care coordonează Salonul Internaţional de Grafică Satirică şi Caricatură. Spectacolul continuă şi astăzi, de la ora 12, în orăşelul copiilor din Parcul Teiuş. La aceeaşi oră, pe scena din Piaţa Centrală Agroalimentară va urca trupa Medio Evo. La ora 17, în Parcul Teiuş încep dansurile medievale şi luptele dintre cavaleri, urmate de alte concerte de muzică medievală şi scoţiană.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631538707340″]