FOTO/VIDEO: 100 de milioane de lei pentru modernizarea celei mai vechi gări din Reșița. Internetul ia locul drumurilor până la obiectiv!

Pusă în picioare în anul 1864, Gara de Sud a municipiului Reșița a intrat într-un amplu proiect de modernizare în anul 2010, atunci când au fost alocate din fondurile europene, dar și din sumele alocate de la bugetul de stat circa 100 de milioane de lei pentru o gară europeană. Panglica inaugurală a fost tăiată astăzi.

Gara de Sud a municipiului Reșița s-a deschis oficial astăzi cu mare fast. Cei mai mulți dintre  oficialii județului Caraș-Severin au fost prezenți la inaugurarea Gării de Sud, dar și cetățeni ai municipiului, dornici să vadă noul obiectiv, proaspăt reabilitat.

Cu toate acestea, primele trenuri își amână plecarea, dar și sosirea, deoarece mai sunt de pus la punct câteva aspecte cum ar fi linia de înaltă tensiune sau parcările din spatele gării. S-au renovat  fațada, peroanele, dar și sala de așteptare, de unde reșițenii își pot achiziționa bilete online, lucru încercat astăzi de prefectul județului, Silviu Hurduzeu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644963889839″]

La ceremonie au luat cuvântul președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, dar și primarul municipiului, Mihai Stepanescu. Acesta și-a manifestat dorința de a realiza chiar și un transport local între cele două gări. „Avem în vedere inițierea unui studiu de fezabilitate pentru transportul local, ținând cont de studiul de trafic și de circulație  inițiat acum câțiva ani de mine și susținut de consilierii locali. Bineînțeles,  cred eu că sunt șanse mai mari ca pe liniile CFR să circule și, de ce nu, tren sau trenuri ori metrouri la suprafață”, a spus edilul-șef.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

YouTube video

Prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu,  și-a  amintit de vremurile când făcea naveta între Caransebeș și Reșița.  „Îmi amintesc cu drag de anii când făceam naveta între Caransebeș și Reșița, deși nu coboram în gara de Sud, ci în gara din Govândari, dar mereu ne strângeam și plecam din Sud și știu cum arăta”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644964051000″]

publicitate si promovare online banner maxagro