„Sănătate fără frontiere” între Reșița și Serbia!

Spitalul Județean de Urgență Reșița a organizat astăzi o întâlnire deosebită cu partenerii sârbi de peste graniță. Întâlnirea a fost un prilej potrivit pentru discutarea programului de Cooperare Transfrontalieră România- Republica Serbia, sub numele „Sănătate fără frontiere”.

Acest program a reprezentat o verigă importantă în planurile conducerii Spitalului Județean din Reșița de a ridica unitatea sanitară pe un loc mai înalt, de pe care să poată răspunde tuturor necesităților bolnavilor care-i trec zilnic pragul. De asemenea, parteneriatul cu Centrul de Sănătate Pozarevac din Serbia a adus o serie de avantaje de ambele părți ale frontierei.

La întâlnirea de astăzi a participat directorul centrului sanitar din Serbia, Srecko Bosic, care și-a exprimat mulțumirea în fața modului în care acest program s-a derulat până acum.

sanatate fara frontiere

În cadrul acestui program, implementat de cele două unităţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a reușit achiziționarea unui computer tomograf de înaltă performanţă. De asemenea, alături de această achiziție importantă pentru spital, unitatea a mai fost dotată și cu un calculator desktop, o imprimantă, cartuşe pentru aceasta şi o cameră foto.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Cu toate provocările apărute pe parcursul proiectului, acum suntem în următoarea situație îmbucurătoare: la Reșița, tomograful funcționează din plin, iar la Pazarevac, infrastructura este deja spre finalizare”, a menționat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean Reșița.

Până în momentul de față, tomograful cu care a fost dotat spitalul din municipiu a dus la soluționarea a nenumărate cazuri grave, adunând, de la aducerea sa la Reșița și până în prezent, aproape 2.100 de expuneri.

Sumele totale implicate în acest program transfrontalier au fost de peste două milioane de euro. Dintre acestea, aproape nouă mii de euro au aparținut spitalului din Reșița.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/