FOTO. Zonă de recreere pentru bocșenii de toate vârstele

loc de joaca bocsa nufarul 1

Administrația locală din Bocșa investește în spații noi de relaxare în aer liber. Un parc și un loc de joacă pentru copii, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, se conturează în cartierul Nufărul.

La începutul lunii februarie, Primăria Bocșa a achiziționat servicii de întocmire a unui studiu de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru amenajarea unui parc, cu spații de joacă incluse, pe Aleea Școlii din cartierul Nufărul (MFA). Săptămâna trecută au fost deja efectuate câteva săpături pe spațiul verde de lângă sala de sport, iar odată cu finalizarea documentațiilor se va trece la căutarea unui constructor care să se ocupe de lucrări.

loc de joaca bocsa nufarul 2

„De la bugetul local am prins să facem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru un parc în zona MFA, lângă sala de sport. Avem acolo o școală și o grădiniță. Și în apropierea lor o să facem un parc de plimbare și pentru adulți și într-o zonă și pentru copii. Avem termene scurte pentru studiu și SF. Avem toate șansele ca în vară să ne apucăm de el ca lucrare.”, a declarat primarul Mirel Pascu pentru Express de Banat.

loc de joaca bocsa nufarul 4

1000x100 casa brutarului

Suprafața parcului, împreună cu locul de joacă, se va întinde pe aproximativ 3.000 de metri pătrați. Va cuprinde 4 zone de joacă pentru copii (pe categorii de vârstă), pavate cu tartan, alei pietonale pavate cu dale de beton, bănci pentru recreere, coșuri de gunoi, spații verzi cu gazon și arbori ornamentali și o instalație de iluminat a parcului cu stâlpi metalici.

„Aștept și eu, poate la fel ca dumneavoastră, cu nerăbdare demararea și finalizarea lucrărilor, pentru a avea în sfârșit în orașul nostru un loc dotat corespunzător, unde să putem ieși civilizat cu cei mici și să avem ocazia de a petrece frumoase momente de recreere alături de ei, lăsându-i să se bucure de echipamentele ce vor dota locurile de joacă. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, iar cu ajutorul lui Dumnezeu, în perioada următoare vom realiza și alte lucruri importante pentru orașul nostru, dar pe care le voi anunța la momentul respectiv!”, le transmite primarul Mirel Pascu bocșenilor.

loc de joaca bocsa nufarul 3