FOTO: „Weekend pe schiuri” pentru cei mai mici dintre elevii Școlii 7

po 1000x100px (3)

Pe Muntele Mic a avut loc un weekend special pentru elevii Şcolii 7 din Reşiţa. Un grup de peste douăzeci copii a participat la programul de schi organizat de Clubul Montan Caransebeş.

Denumit „Weekend pe schiuri”, programul a inclus iniţiere în schi, dar şi perfecţionarea tehnicii de a practica acest sport pentru cei care ştiu să schieze, drumeţii în staţiunea bănăţeană, vizită la biserica din staţiune, o clădire construită în anul 1935.

„Prin organizarea acestor acţiuni se urmăreşte şi dobândirea unor abilităţi de comunicare, de relaţionare, de întrajutorare, de convieţuire într-un mediu nou, diferit de cel familial. Copiii participanţi la aceste programe organizate de Clubul Montan Caransebeş învaţă să aprecieze şi să iubească natura şi mişcarea, să aprecieze frumuseţile naturale ale Munţilor Banatului. Se urmăreşte responsabilizarea copiilor şi crearea unor atitudini corecte faţă de mediul înconjurător, precum şi conştientizarea acestora în ceea ce priveşte valoarea locului natal”, a declarat Cristina Ardelean, cadru didactic la Școala 7 din Reșița.

galescu

banner 1000 x 100 hd

De menţionat că cea mai mare parte a  grupului a fost formată din elevi de clasa întâi a școlii reșițene, însoţiţi de colegi mai mari din clasa a IV-a. Micii schiori au fost însoţiţi de prof. Cristina Ardeleanu, iar instructori de schi au fost cunoscutul alpinist bănăţean, Coco Galescu, Răzvan Ioaniţescu şi Ana-Maria Galescu.

ok_schi1

Acţiunea a făcut parte din evenimentul sportiv denumit „Sportul în viaţa mea” organizat de Şcoala 7 în perioada 21 – 24 februarie 2013. La final, toţi copiii au primit diplome de participare şi şi-au propus să revină pe Muntele Mic.

03 britannia 1000 x 100 gif