FOTO: Vreme superbă pe Semenic. 3 pârtii deschise și cazări epuizate!

explo 1000x200

Codul galben, care a alarmat autoritățile, a mărit stratul de zăpadă pe munte și a făcut posibilă distracția pe trei pârtii, plus cea privată de la Crivaia.

Drumul este accesibil spre versant, astfel că turiștii care au urcat în această dimineață nu au avut probleme. Singurul minus pentru cei care se trezesc pe ultima sută de metri ar fi cazările. Asta, pentru că locuri libere mai găsesc doar pe alocuri.

Pârtiile funcționale sunt: Crucea de Brazi, Idioți și Goznuța. Această perioadă a anului este benefică pentru operatorii de turism, mai ales că este vacanță, iar Prietenii Munților s-au avântat în organizarea de tabere de schi la înălțime. Astfel că distracția, concursurile și vremea sunt de partea tuturor, pentru că au de câștigat atât turiștii, cât și vizitatorii.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650273052290″]

,,Suntem la a treia ediție a taberei pe schiuri în această iarnă. Avem un parteneriat benefic cu Asociația Prietenii Munților, iar acțiunea noastră se înscrie într-una mai amplă pe care o derulăm la nivel de școală, respectiv, Sportul în viața mea, care a ajuns anul acesta la cea de a șaptea ediție. Ne simțim minunat, iar elevii se bucură de vremea frumoasă. În același timp, mișcarea este bună pentru sănătate, deci putem invita și alți turiști să urce cu încredere pe Muntele Semenic”, a spus consilierul educativ, prof. Cristina Ardeleanu, membru al echipei de implementare a proiectului coordonat de prof. Cristiana Schmaler, directorul Școlii nr. 7 din Reșița.

CITEȘTE ȘI: CONCURS: „Sportul în viața mea”

Potrivit meteoromania.ro, stratul de zăpadă are 50 de centimetri pe Muntele Semenic. Deși este puțină ceață, vremea este perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă.