FOTO. Visele prind aripi cu liceul de aviație din Caransebeș!

engineer working on aircraft wing in aircraft maintenance factory

Liceu privat cu zero taxe și promisiunea unui viitor în industria aviației! Absolvenții școlilor generale sunt așteptați să descopere tainele zborului.

Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș, cu profil de aviație, a dat startul înscrierilor pentru clasa a IX-a din 12 iulie! Elevii interesați vor învăța într-un cadru modern și inedit pentru ceea ce înseamnă educația într-un liceu. Caransebeșul se poate lăuda cu acest liceu de aproape trei ani, de când a început formarea tinerilor. Clasa va avea 25 de elevi, care vor fi departajați printr-un test la limba engleză. Pentru cei care doresc ca visele lor să devină realitate pot obține informații suplimentare la numărul de telefon 0722436144 sau pe email la adresa: ltmacaransebes@icjcs.ro.

Omul de afaceri, Gabriel Olariu, cel care a pus bazele acestui liceu, dar și cel care investește în dezvoltarea Aeroportului Caransebeș, își dorește pe viitor o academie de aviație unde să fie instruit personal tehnic și personal de handling, școală de stewardese și personal de zbor.

„Scopul nostru este să putem instrui elevi capabili, care-și doresc să învețe această meserie, pentru că la finalul liceului vor putea lucra oriunde în lumea aceasta, pe mecanică în aviație și de aceea le oferim toate condițiile la Aeroport, în cadrul liceului, să poată acumula cât mai multe cunoștințe în frumoasa meserie pe care o vor îmbrățișa.”, a precizat Gabriel Olariu.

Elevii care vor ieși de pe băncile acestei școli, în urma promovării examenului de specialitate, susținut după cei 4 ani de cursuri, vor primi o diplomă ce va fi recunoscută de toate țările membre EASA (European Aviation Safety Agency), având posibilitatea de a se angaja în acest domeniu ca și personal tehnic aeronautic, în oricare dintre aceste țări.

Aflat sub egida Institutului European de Aviație, Liceul Tehnologic „Max Ausnit” din Caransebeș este situat pe platforma aeroportului din Caransebeș și este autorizat în urma comisiilor și controalelor de la ARACIP.

elevi poza liceu aviatie

liceu aviatie

aviatie