FOTO. Elevii de 10, premiați la Universitatea de Vest. Toți din Timiș care au obținut nota maximă la bacalaureat au optat pentru facultățile UVT

vest 2

Nouă elevi din regiunea de vest care au obținut nota 10 la examenul de bacalaureat și care au ales să urmeze cursurile facultăților din cadrul Universității de Vest au fost premiați în cadrul unei ceremonii organizate la instituția de învățământ universitar. 

Cei nouă tineri provin din mai multe zone ale țării. Trei dintre ei, singurii din județul Timiș care au obținut 10 curat la bacalaureat, au optat pentru facultățile Universității de Vest din Timișoara.

Maria Zăbavă este din județul Vâlcea și a optat pentru Facultatea de Sociologie și Psihologie, la fel ca Mihaela Mihalache, din Ștei, județul Bihor și Diana Costin din Hunedoara.

„Visul meu este de a rămâne în țară”, a spus Mihaela Mihalache în fața viitorilor dascăli de la UVT, în timp ce Diana Costin a comparat entuziasmul cu privire la universitate cu „fluturii în stomac pe care îi simți când te îndrăgostești.”

Două eleve – Elena Cuteanu (din județul Mehedinți) și Amalia Bodac (Lugoj, județul Timiș) – au optat pentru cursurile Facultății de Litere, Istorie și Teologie, în timp ce 4 absolvenți de 10 vor merge din toamnă la Drept. Este vorba despre Ionela Bosioc (Caransebeș, județul Caraș-Severin), Adelina Albu (Bocșa, Caraș-Severin), Gloria Gal și Tudor Frățilă, ambii de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara.

uvt 1

„Nu ne dorim mulți studenți, dar îi dorim pe cei mai buni, care să devină și mai buni. Ne dorim șefii de promoție, olimpicii, cei care coagulează în jurul lor lideri formali și informali, idei, ne dorim excepționalii care iau nota 10 la bacalaureat, care să își dezvolte gândirea proprie, să aibă o gândire critică, pentru că noi, la UVT, nu creăm roboți. Noi vrem oameni care să îmblânzească roboții, să lucreze cu ei. Universitatea de Vest nu este nici cea mai veche din România, nici cea mai mare, dar sigur e cea mai dinamică, racordată modului internațional de a desfășura educație și a oportunităților pe care le oferă studenților.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, care le-a oferit elevilor diplome.

uvt 2

Copiii care sunt exemple în societate au parte de mai multe facilități la Vest: bursa UVT, acces la baze sportive din Timișoara, la zona culturală – teatru, filarmonică, gratuitate în ce privește transportul în comun în Timișoara și la tren, decontarea cheltuielilor aferente participării la conferințe sau simpozioane, oportunitatea de a se întâlni cu personalități din lumea culturală, educațională, de business sau diplomatică.

„UVT nu are nevoie de studenți mai mulți, ci de studenți mai buni. Faptul că 9 absolvenți cu media 10 la examenul de bacalaureat au venit la Universitatea de Vest din Timișoara, dintre care 3 din Timiș, înseamnă mesajul instituțional pe care îl transmite UVT: e o chestiune care ține de responsabilitate în ce înseamnă plus valoarea. În cazul acestor elevi, cu siguranță vorbim de cultul muncii, vorbim de determinare, de formarea profesională proprie, deschidere. Faptul că au ales să vină la UVT înseamnă că au ales să urmeze excelența și nu face decât să ne bucure foarte mult. Și pe noi, cei din zona preuniversitară, chiar dacă aș spune că sunt puțin mâhnit pentru că numai 3 absolvenți cu media 10 a dat județul Timiș, dar încercăm să fim și noi determinați ca ei, să aducem mult mai mulți elevi de bună calitate în zona învățământului preuniversitar.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

uvt3

Festivitatea de premiere a absolvenților din regiunea de vest a țării, care au obținut nota 10 la examenul de bacalaureat a fost organizată de Universitatea de Vest în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș.