FOTO/VIDEO. Zvonuri și ipoteze. Ce a ars în incendiul de la Consiliul Județean Caraș-Severin?

Un eveniment care nu va fi uitat prea curând de reșițeni s-a petrecut ieri, în centrul municipiului. Clădirea care adăpostește birouri ale Consiliului Județean, dar și ale Prefecturii a fost cuprinsă de flăcări. Imediat au început zvonurile și presupunerile: care este cauza, cine a vrut să scape de documentele instituțiilor și de ce au pornit flăcările tocmai acum, în prag de campanie electorală? Au sau nu aceste întrebări vreo bază reală?

Alarma s-a dat în jurul orei 20.00, atunci când din acoperișul clădirii ieșea un fum gros. La scurt timp, flăcările au devenit vizibile și au cuprins întreaga structură de pe acoperiș. Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza numeroaselor mașini parcate în zonă, dar și din cauza lucrărilor în plină desfășurare în centrul orașului. După aproximativ o oră și jumătate, pompierii au reușit să ridice scara pentru a stinge flăcările. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.00.


Imediat s-au născut tot felul de ipoteze, principala dintre ele fiind aceea că focul a fost pus intenționat pentru a distruge diverse documente.

„Pereții structurii aflate pe clădirea Consiliului Județului Caraș-Severin, care adăpostea doar casa scării, au fost singurii afectați de incendiul declanșat seara trecută. Incendiul nu a avariat clădirea Palatului Administrativ, birourile și în niciun caz documentele instituției. În prezent, evaluăm pagubele și depunem toate eforturile pentru reluarea activității, realimentarea cu energie electrică fiind prioritară în acest moment”, a transmis Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Cine a stins de fapt incendiul?

Pompierii cărășeni au acționat cu două mașini de stingere și două autoscări, dar au solicitat sprijin și din partea pompierilor din Timiș. Aceștia s-au deplasat la Reșița cu două autospeciale de intervenție la înălțimi – o autoplatformă de 72 de metri și o autoscară de 42 metri – și două autospeciale de stingere cu apă și spumă de 9.000 de litri și 7.000 de litri, cu echipajele aferente. Din fericire, în momentul în care pompierii timișeni au ajuns la locul intervenției, acțiunea cărășenilor, coroborată cu ploaia serioasă care a pornit după ora 21.00, a dus la stingerea flăcărilor, eliminând pericolul.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza izbucnirii focului.

UPDATE, ora 21.45

Pompierii spun că cel mai probabil incendiul a pornit de la lucrări executate necorespunzător în casa liftului. „S-a stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului de la Palatul Administrativ din municipiul Reșița – flacăra de la o lampă cu lichid gazos, ca urmare a neprotejării termice corespunzătoare, în urma unor lucrări de întreținere ce s-au efectuat la casa liftului”. Rămâne de văzut cine va fi tras la răspundere pentru incendiul produs marți-seară.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/