FOTO/VIDEO. Voluntari solidari pentru oraș! Zeci de tineri din toată Europa transformă Reșița în 45 de zile

Un nou proiect implementat de Asociația Nevo Parudimos are rolul de a schimba fața Reșiței prin mici intervenții efectuate de tineri voluntari. Timp de o lună și jumătate, aceștia și-au propus să înfrumusețeze în special locurile frecventate de copii.

Un număr de 40 de tineri din întreaga Europă au ajuns săptămâna trecută la Reșița în cadrul proiectului „Voluntari solidari pentru oraș”, implementat de Asociația Nevo Parudimos. Timp de 45 de zile, acești tineri vor schimba fața grădinițelor și a locurilor de joacă din oraș, astfel că începutul noului an școlar îi va surprinde pe micuții din Reșița cu săli de clasă și locuri de joacă vesele, colorate și renovate.

Activitățile au început săptămâna trecută cu igienizarea spațiilor verzi din jurul grădinii zoologice și plantarea de copaci în această zonă. De asemenea, s-a început renovarea gardurilor și vopsirea locului de joacă din cadrul Grădiniței Floarea Soarelui.

Voluntarii din cadrul proiectului au ajutat și la organizarea festivalului de film în aer liber ce se desfășoară la Reșița, prin montarea scaunelor și a gardurilor și prin informarea cetățenilor cu privire la COVID-19 și cum să se protejeze pe perioada festivalului.

„Încercăm să împărtășim cât mai multe lucruri despre noi și despre faptul că încercăm să ajutăm comunitatea locală cât mai mult și să avem un impact pozitiv asupra orașului. Pe lângă activitățile zilnice, am interacționat cu oamenii din Reșița și am documentat totul video sub forma unui scurtmetraj pe care îl vom prezenta pe rețelele de socializare”, explică voluntarii care fac parte din echipa media a proiectului.Proiectul „Voluntari solidari pentru oraș” este finanțat prin Corpul European de Solidaritate și are în prim-plan implementarea solidarității la nivelul municipiului. Timp de 45 de zile, tinerii voluntari, împărțiți în trei echipe, se vor ocupa, prin intermediul unor activități specifice, să promoveze voluntariatul ca metodă de dezvoltare a toleranței și a înțelegerii dintre comunitățile de romi și non-romi din Reșița.