FOTO/VIDEO. Multe scaune goale la primul concert de după pandemie la Timişoara, deşi biletele s-au epuizat

Primul concert de la Timişoara de după relaxarea măsurilor s-a desfăşurat după reguli stricte, 500 de scaune plasate la 2 metri distanţă, zona împrejmuită, testarea temperaturii la intrare. De întreţinerea atmosferei s-au ocupat trupele TM Groove şi Cargo.

Principala problemă care a apărut a fost cea a locurilor ocupate. Biletele au fost gratuite şi au putut fi procurate online, după sistemul primul sosit, primul servit. Acestea s-au epuizat imediat, însă nu toţi cei care le-au primit au venit la concert, ca dovadă numărul mare de scaune goale. În schimb, de după zona împrejmuită, mai mulţi fani ai trupelor care au concertat şi care nu au ajuns să-şi procure bilet au asistat la recital.

Cei prezenţi au spus că nu au mai luat parte la un astfel de concert rock, la care să fie nevoiţi să stea la doi metri distanţă şi pe scaun, dar până la urmă adaptarea este cuvântul de ordine al acestei perioade.

„Nimeni nu a mai luat parte la aşa ceva până acum. Ceva nou, ne bucurăm. A fost una dintre puţinele idei bune ale Primăriei. Eu sunt fan Cargo. Păcat de cei care au luat bilete şi nu au venit. Nesimţire curată. Au făcut rău altor 200 care puteau veni şi care stau la gard”, a precizat Cristi Maciu, un spectator.

„Mă simt bine, ca la orice concert. Şi la cele de pe canapea mă simţeam bine, care au fost în timpul pandemiei. Nu am mai participat la un astfel de concert până acum, în care a trebuit să stăm distanţaţi doi metri şi pe scaune, dar a trebuit să ne adaptăm situaţiei. Sunt binevenite aceste concerte. Până la urmă şi artiştii sunt oameni şi ei trebuie să trăiască cumva şi acesta este felul în care pot să îşi câştige pâinea”, a afirmat un alt spectator.

La concert a fost prezent şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care nu a rămas însă până la final. Acesta este convins că evenimentul poate deschide seria manifestărilor artistice şi culturale în oraşul de pe Bega.

„De îndată ce s-a comunicat că e posibil să se organizeze şi concerte, spectacole diverse, cu respectarea unor reguli specifice vremurilor în care trăim, am decis să ne asumăm răspunderea de a organiza un astfel de concert cu Cargo. Mă bucur că avem vreme bună. S-au dat imediat biletele, fiind gratuite”, a spus Robu.

Organizatorii spun însă că acest concert a fost organizat în scurt timp şi au fost multe lucruri de pus la punct pentru a se respecta restricţiile.

„Concertul a fost organizat destul de repede, însă joi având aceste bilete cu titlu gratuit, pe iabilete.ro, la dispoziţia celor dornici, am constat că acestea deja în dimineaţa zilei de vineri nu mai erau sau cel puţin erau foarte puţine, vreo 10. Ne bucurăm împreună de ceea ce înseamnă Cargo, Ti&Blu şi spiritul Timişoarei. Totul a părut frumos la suprafaţă, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. A fost un efort considerabil pe care l-am depus. Mulţumim şi Jandarmeriei şi Poliţiei Locale pentru că au înţeles nevoia de a organiza şi evenimente culturale. Mulţi artişti ne-au contactat din dorinţa de a veni şi ei cu alte evenimente similare în atenţia timişorenilor. Noi sperăm ca acest concert să fie de bun augur. Am respectat toate cerinţele legale. Spaţiul este împrejmuit, sunt şi acele filtre la intrare în Piaţa Libertăţii. Scaunele sunt amplasate la distanţă de doi metri, sunt în număr de 500, conform reglementărilor, iar spectatorii sunt testaţi la intrare de cei specializaţi de la o clinică din Timişoara. Deci nu facem noi această testare, ci personal medical avizat, iar spectatorii sunt rugaţi să rămână pe scaune şi cu mască”, a precizat Codruţa Măgurean, coordonator Birou Organizare Evenimente.