FOTO: Vezi aici ce condiții sunt la Policlinică!

Deși în mass-media cărășeană s-a vorbit ani la rând despre condițiile mizerabile din cadrul Policlinicii Reșița, nimeni nu a încercat să facă nimic în această privință, drept pentru care clădirea se degradează din ce în ce mai rău.

În momentul de față, policlinica din zona centrală a orașului este locul unde își petrec nopțile oamenii fără adăpost, dar unde peste zi medicii și pacienții se perindă pe holurile sinistre. Atât cetățenii care calcă în clădire, cât și medicii care au cabinete în incinta policlinicii se plâng de condițiile mizerabile cu care sunt nevoiți să intre în contact zi de zi.

Oamenii intră în Policlinică pentru serviciile oferite de diferite cabinete, însă sunt contrariați când dau cu ochii de ușile fără mânere, de cutiile pe post de coșuri de gunoi și de băile infecte.„Puteți să vedeți și dumneavoastră cum arată. Dar ce să facem, aici suntem trimiși și nu avem încotro decât să intrăm și să ne rezolvăm problemele”, declară o reșițeancă.

Cadrele medicale care și-au închiriat un spațiu în clădire sunt contrariate nu doar de mizeria de pe holuri dar și de lipsa unor condiții pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. „Au venit la mine la cabinet în nenumărate rânduri persoane care s-au plâns că au pacientul în mașină și nu au cum să îl urce până la etajul trei pentru că nu există rampă sau lift pentru persoanele ce se deplasează în scaun cu rotile”, explică unul dintre medicii cu cabinet închiriat în clădire.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632656870132″]

Pe lângă toate aceste  nereguli, în clădire nu mai au căldură decât cei care au instalate centrale termice, iar grupurile sanitare sunt mizerabile, deși se plătește în plus pentru o femeie de serviciu care ar trebui se ocupe de curățenie. „Băile de pe etaje arată așa în condițiile în care noi plătim o femeie de serviciu ca să se ocupe de curățenie”, mai adaugă medicul.

Se pare că cea mai bună soluție pentru această clădire este vânzarea cabinetelor către chiriași. În două luni de zile, Primăria Reșița informează că demersurile necesare pentru trecerea în proprietatea chiriașilor a spațiilor din Policlinică vor fi finalizate. „Majoritatea chiriașilor din Policlinică și-au depus cerere să achiziționeze spațiile luate în chirie. Drept urmare, aceștia vor fi nevoiți să amenajeze și holul aferent încăperii. Se va organiza o asociație a proprietarilor și vor stabili împreună dacă și ce renovări vor urma”, explică pentru Express de Banat Ildiko Szendrei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

banner 1000 x 100 hd