Restaurarea Muzeului de Istorie a Culturii Văii Carașului se apropie cu pași repezi de final. Amplul proiect se află în stadiu avansat, iar primarul Oraviței se declară mulțumit de rezultatul obținut până acum.
Clădirea care adăpostea Primăria Oraviței și pentru care actuala administrație locală a demarat un amplu proiect cu finanțare europeană este la un pas de reabilitarea completă. Construcția datează din anul 1796, iar conducerea orașului a considerat că este potrivită pentru găzduirea unor documente și obiecte care să le facă vizitatorilor cunoscută istoria Văii Carașului. De altfel, obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a orașului și totodată includerea Muzeului într-un circuit turistic local, regional și chiar național.
Proiectul cu finanțare europeană în valoare de 5,38 milioane de lei presupune amenajarea a 19 săli cu tematici diferite, printre care preistorie și istorie veche, istorie prefeudală și feudală, istorie, secolele XVIII – XIX, multiculturalitate, etnii/etnografie, specificul cărășean în cultura română și europeană, cultură, artă și tradiție și priorități științifice bănățene.
Primarul Oraviței a verificat recent stadiul în care se află lucrările și s-a declarat plăcut surprins de ritmul în care se desfășoară. Dumitru Ursu are convingerea că Muzeul de Istorie a Culturii Văii Carașului își va deschide porțile anul viitor, iar instituția va deveni rapid un punct de reper pentru turiștii de pretutindeni.