Sute de tineri din vestul țării, ajutați să-și găsească un loc de muncă

Aproape 400 de tineri din zona de vest a țării vor beneficia de cursuri gratuite cu scopul de a-și găsi un loc de muncă mai ușor, în cadrul unui proiect european în valoare de un milion de euro. De asemenea, vor fi înființate și cinci noi afaceri.

Sprijin important pentru sute de tineri din vestul țării în vederea găsirii unui loc de muncă. Asociația Inovatrium, un ONG din Timișoara, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș derulează un proiect european, în valoare de aproape un milioane de euro, intitulat „Succes în carieră pentru TINEri!”. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de doi ani, iar de cursurile gratuite de formare vor beneficia aproape 400 de tineri.

Inovatrium, în calitate de lider, împreună cu AJOFM Timiș, în calitate de partener, vizează prin derularea acestui proiect, pe de o parte, o mai bună pregătire a tinerilor NEETs pentru o piață a muncii dinamică, în continuă evoluție ca urmare a participării acestora la programe de formare profesională solicitate pe piață și a certificării competențelor acestora, iar pe de altă parte, îmbunătățirea calității vieții tinerilor NEETs ca urmare a identificării unui loc de muncă și a ocupării, aceștia dobândind experiență profesională pe piața forței de muncă”, au transmis reprezentanții ONG-ului timișorean.

Concret, în cadrul acestui proiect european vor fi create cinci afaceri noi, 379 de tineri vor beneficia de formare profesională, iar 164 de persoane vor fi ajutate să-și găsească un loc de muncă. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara care nu sunt încadrați pe piața muncii și nu urmează nicio formă de învățământ.