FOTO: Vărădia, printre ultimele locații bănățene pentru pescuitul la crap

Weekendul care tocmai s-a încheiat a adus la Vărădia prima ediție a Cupei Carp4Fun la individual, unde sportivii s-au întrecut timp de 48 de ore într-o competiție organizată de APPS Carp4Fun. La finalul acesteia, cantitatea totală de crap prins a depășit 1150 kilograme.

Carp4Fun sau Asociația Pentru Promovarea Pescuitului Sportiv a luat ființă la inițiativa unui grup timișorean de a-și pune la dispoziție cunoștințele, energia și pasiunea pentru a sprijini, așa cum îi spune și numele, orice inițiativă de menținere și dezvoltare a acestui fenomen.

Pe lângă multe alte proiecte, pescuitul de performanță în regim competițional este unul dintre obiectivele principale ale clubului, motiv pentru care în anul 2014 membrii acestuia au tatonat, în premieră, odată cu primul concurs al sezonului, un lac bănățean aparent necunoscut, și anume Vărădia.

Cea mai mare captură a competiției a fost un superb exemplar de crap oglindă ce a cântărit 12.5 kilograme. Locurile care s-au clasat pe podium, în clasamentul general, au fost adjudecate de Alexandru Pau, Doana Adrian și Dumitrașcu Gabi.

Anul 2014 a încununat deja câteva competiții cu caracter regional ce au adunat la start echipe din Cluj, Alba, Timiș, Caraș-Severin sau Arad. Carp4Fun și-a propus sprijinirea eforturilor administratorilor lacului Vărădia prin organizarea a încă două competiții pe anul în curs, în ciuda eforturile financiare depuse pentru a menține pista de pescuit și eventual de a o îmbunătăți prin extinderea facilităților existente.

Accesul spre complexul de lacuri de la Vărădia se face dinspre drumul național DN57 ce leagă localitățile Oravița și Moravița, în dreptul comunei Greoni. Lacul amenajat pentru pescuitul la crap măsoară un luciu de apă de aproximativ 5 hectare și se bucură de o populație piscicolă evaluată la șase tone. Acest lucru face ca locația să fie potrivită atât pentru sesiunile de pescuit de plăcere în regim catch & release în căutarea capturilor capitale, cât și organizarea competițiilor unde cantitățile mari dau savoare concursurilor.

Comments

  1. crap says:

    Este minunat sa constatam ca lista lacurilor cu potential piscicol din punct de vedere al crapului sunt in continua crestere. Bravo baietilor pentru initiativ, dar si proprietarului lacului pentri deschidere catre regimul de pescuit catch & release