FOTO. Un sfert de veac de la debutul unei colaborări exemplare!

Asociația „Rumanien-Aktion Aaachen Nordwest” din Aachen a fost în centrul atenției zilele trecute, atunci când comunitatea din Caransebeș a organizat o serie de manifestări prin care să răspundă altruismului care caracterizează de ani buni ONG-ul.

De 25 de ani, prin Societatea Caritas și în colaborare cu primăria municipiului, mai mulți voluntari, printre care și soții Rolf și Brigitte Igel, cetățeni de onoare ai municipiului, au contribuit la colectarea pentru donații a tone de materiale pentru școli și spital și au urmărit parcursul zecilor de tiruri la destinație. Mii de caransebeșeni au fost astfel ajutați prin proiectele sociale inițiate în urbea gugulană. Sunt ani de muncă, dar și ani de satisfacții sufletești. Spre exemplu, unul dintre membrii asociației a adus la volanul camioanelor peste 50 de transporturi în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Pentru toate acestea, comunitatea locală a dorit să-i răsplătească pe voluntari printr-o slujbă de binecuvântare și de mulțumire la Biserica Romano – Catolică, oficiată de părintele paroh Martin Neagu, precum și printr-o manifestare găzduită în sala festivă a Primăriei Caransebeș.

Gazda acțiunii, primarul Marcel Vela, i-a înmânat reprezentantului asociației, Rolf Igel, o diplomă aniversară, mulțumindu-i pentru efortul conjugat în folosul comunității caransebeșene. În semn de mulțumire, oaspeții au pregătit în dar un cadou muzical deosebit de emoționant pentru organizatori.

„Primiți un mulțumesc din adâncul sufletului din partea cetățenilor Caransebeșului. Sărbătorim nunta de argint și sunt sigur că vom rămâne mulți ani împreună. Ce face întreaga comunitate catolică din Caransebeș, ca implicare și mobilizare, este un exemplu pentru noi, ca administrație locală”, a menționat primarul Marcel Vela.