CARAȘ-SEVERIN. Săraci lipiți, dar cu cele mai multe mașini de lux la mia de locuitori!

Un studiu recent întocmit plasează județul Caraș-Severin pe locul I, după capitală, în ceea ce privește numărul de mașini de pasageri pe care le dețin locuitorii. Deși mult mai săraci decât timișorenii, arădenii sau clujenii, cetățenii se înghesuie să își cumpere autoturisme cot la cot cu aceștia.

În toată zona de vest a țării, 23 la sută din populație este afectată de sărăcie severă. Tot aici intră și Caraș-Severin, însă probabil că dacă ar fi fost analizat punctual gradul de sărăcie doar pentru Caraș-Severin, procentul ar fi fost mult mai mare. Chiar și așa, asta înseamnă că aproape un sfert din populația județului se află în incapacitate de a-și plăti chiria, ipoteca sau utilitățile lunare, să își mențină căldură în casă, să facă față unor cheltuieli neașteptate, să mănânce carne sau proteine în mod regulat, să meargă într-o vacanță, să dețină în proprietate televizor, mașină de spălat, mașină sau telefon.

grafic_masini

Sună sumbru și, poate, ireal, dar același studiu indică faptul că, în ciuda condițiilor materiale precare, numărul de mașini de pasageri deținute la 1.000 de locuitori se ridică la 240, ceea ce plasează județul lângă Timiș, Arad sau Cluj, imediat după capitală. În restul zonelor țării, numărul este mai mic, în zona de nord-est cetățenii deținând doar 156 de autoturisme la mia de locuitori.

„Numărul de mașini nu corespunde foarte îndeaproape cu polarizarea socială din regiuni. De asemenea, numărul de mașini de pasageri este foarte ridicat dacă luăm în calcul și volumul de trafic rutier“, susțin autorii studiului.

SURSA STUDIU: http://monitorsocial.ro/

Comments

 1. Ioan says:

  Nu vorbiti in necunostinta de cauza, pentru ca habar nu aveti.
  Ati fost vreodata in satele croate?
  Spuneti care zona din Romania are situatia mai buna ca acolo?
  Cate masini pe cap de locuitor sunt acolo?
  Habar nu aveti!!!!!

 2. kalasnikov says:

  mama ce stire tare

  Suprafață
  – Total 8.514 km²
  Populație (2011)
  – Total 274,277 locuitori
  – Locul după populație 36

  Cu mai putini locuitori decat in 1930
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Jude%C8%9Bul_Cara%C8%99-Severin

  La 32 de locuitori pe kilometru patrat e si un judet super populat, din inima Romaniei unde locuitorii nu au rude in strainatate de unde sa primeasca masini mai ieftine :)) lol,

  ce stire tare, e pe surse nu?

 3. Podsekalnikov says:

  minciuni, judetul Caras-Severin este o oaza de bunastare, economia duduie, perspectivele nenumarate, cetatenii nu mai au ce face cu banii, avem mici avem bere avem serbarile resitei…….

 4. Nelu says:

  Cine-i Podsekalnikov? cred ca-i trimisul lui Putin
  Tare destept ii.