FOTO. Timișorenii își plâng eroii morți la Revoluție. Lumânări aprinse în centrul orașului

În urmă cu 29 de ani, în data de 17 decembrie, la Timișoara cădeau primele victime, în bătaia gloanțelor trase la Revoluția română. Deși abia din 17 se comemorează memoria celor care s-au jertfit pentru libertate, încă de duminică seara, timișorenii și-au adus aminte de sufletele celor care au murit pentru ca noi să fim liberi.

În data de 17 decembrie, 62 de persoane au murit din cauza gloanțelor trase la Timișoara. Duminica seara, în centru au fost aprinse mai multe lumânări, dispuse în formă de cruce, pentru a comemora toate victimele Revoluției din 1989. De asemenea, Asociația Suporterilor druckeria a organizat tradiționalul Marș al Eroilor. Punctul de plecare a fost Piața Maria, locul unde a început Revoluția, iar apoi s-a continuat pe traseul Catedrala Mitropolitană (unde s-au aprins candele) – Opera Română (unde participanții au rostit împreună Tatăl Nostru) – Memorialul Revoluției și Cimitirul Eroilor, unde s-au depus coroane în memoria tuturor celor ce și-au sacrificat viața pentru libertate

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157704719432664″]

Suporterii au scandat pe traseu lozinci precum „Jos Comunismul”, „Păcat de sângele vărsat”, „O dorință sinceră, România liberă”, alături de versurile celebrului „Imn al golanilor”, scrise de Cristian Pațurcă. Ziua de 17 decembrie este zi de doliu, iar astăzi, autoritățile vor depune mai multe omagii la cimitirele din oraș.

Sursa foto: Constantin Duma, Agerpres