Dobra dă vina pe italieni pentru „situația dramatică” din Timiș! „Compania Enel acționează împotriva cetățenilor!”

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, atacă dur compania italiană Enel, pe care o face responsabilă de închiderea mai multor școli pentru că nu au curent electric, de funcționarea a două spitale doar datorită generatoarelor și pentru că mii de oameni nu au căldură în casă!  


„Lipsa de organizare și precara capacitate de mobilizare în situații de urgență a multinaționalei Enel sunt două dintre problemele care s-au simțit din plin zilele astea. Suntem în situația în care avem zeci de mii de cetățeni, școli și spitale fără curent electric, iar compania nu dă semne că înțelege responsabilitatea pe care o are față de societate”, a acuzat Dobra, subliniind că e o adevărată situație dramatică, pe care cei de la Enel nici măcar nu ar conștientiza-o.

Mai mult, șeful administrației județene timișene susține că Enel ar fi refuzat ajutorul Jandarmeriei, Ministerului Energiei și al ISU. „Trag un semnal de alarmă către Enel să se trezească și să dea dovadă că își respectă abonații”, a mai spus Dobra aseară. Potrivit acestuia, trei generatoare ale ISU au ajuns seara trecută la Făget și asigură energia electrică la Spitalul TBC, alimentează două cartiere din oraș, un site de telecomunicații și stația de pompieri Făget. Șeful CJ Timiș a anunțat, tot aseară, realimentarea parțială a Lugojului cu apă după ce a fost montat un generator de mare putere la stațiile de pompare, împrumutat din județul Bihor. „Pe parcursul zilei de luni sper să fi reluată și alimentarea cu energie electrică a întregului oraș, iar toți cetățenii vor avea apă curentă”, a mai precizat Călin Dobra.