FOTO Timișoara, promovată din punct de vedere economic, turistic și cultural la Berlin

tm2

Obiectivele cultural-turistice din Timișoara, precum și gastronomia locală au fost prezentate, în această lună, în cadrul unui eveniment organizat la Berlin. Astfel, cei peste 200 de participanți au băut vin produs în Timiș, bere Timișoreana și au mâncat mici.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei anunță că a fost prezentă, în urmă cu câteva zile, la un eveniment pentru promovarea potențialului economic, turistic și cultural al țării noastre, desfășurat în cadrul Ambasadei României din Berlin. Acțiunea s-a intitulat „Sărbătoarea de Vară”, iar printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și directorul interimar al Asociației pentru Promovarea Timișoarei, Simion Giurcă.

Intervenția mea a fost completată cu două filme de prezentare a Timișului și, respectiv, Timișoarei. Asociația pentru Promovarea Timișoarei și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Timiș (APDT Timiș) au promovat în cadrul evenimentului nu numai obiectivele cultural-turistice, ci și gastronomia locală, berea timișoreană și vinurile timișene, care s-au bucurat de o mare apreciere din partea participanților”, a afirmat Simion Giurcă.

tm3

La evenimentul organizat în cadrul Ambasadei României din Berlin au participat peste 200 de parlamentari germani, șefi de misiuni diplomatice, diplomați străini acreditați la Berlin, membri ai conducerilor asociațiilor profesionale și ai societății civile, oameni de afaceri, jurnaliști și membri ai diasporei.

publicitate ziar expresb 1000x100

Prezența noastră la acest eveniment a contribuit la creșterea vizibilității și conștientizării viitoarei Capitale Europene a Culturii, într-o mare capitală europeană și o importantă piață externă emitentă de turiști pentru noi. Am pus bazele unei viitoare cooperări cu Pro Brandenburg, asociația de promovare a landul Brandenburg, jurnaliști și alte personalități prezente la eveniment”, a detaliat Simion Giurcă.

tm4

tm1