FOTO. Timișoara pitorească. A fost refăcut traseul tramvaiului tras de cai

tramvai tras de cai 4
promovare online Timisoara Casa Auto

Tramvaiul tras de cai a putut fi văzut din nou la Timișoara, sâmbătă, la 154 de ani de la prima călătorie de acest gen de pe teritoriul României. 

Timișorenii s-au reîntors, sâmbătă, în timp și au călătorit cu tramvai tras de cai, așa cum se întâmpla în orașul de pe Bega în urmă cu 154 de ani.

tramvai tras de cai vechi

Traseul ales de STPT a fost Prefectură – Piața Libertății. Caii folosiți sunt din rasa Nonius, puși la dispoziția Societății de Transport Public din Timișoara, special pentru ziua de sărbătoare, de cei de la Herghelia Izvin.

promovare banner maxagro

„Izvin este singura herghelie din România care crește această rasă în varietate pură, care se pretează foarte bine atât la călărie, cât și la tracțiune. Îi mulțumim domnului inginer zootehnist Slobodan Stoicovici și colegilor săi pentru ajutorul oferit astăzi și așteptăm cu drag colaborări viitoare. A fost o experiență minunată să ne conectăm cu trecutul, iar evenimente precum acesta ne permit să apreciem evoluția transportului în comun din orașul nostru.”, au transmis reprezentanții STPT.

În această seară, între orele 20-22, pe tramvaiul platformă din Piața Unirii va avea loc un recital de muzică clasică susținut de Csermak Kamilla – An IV (licență). Din program: Vals, Op.8, nr.4- A.B. Mangore; Sonata Op. 61, P. I- J. Turina; Ciaccona, Partita II pentru vioară solo- J.S. Bach; Sons del Carrilhoes – J. Pernambuco. Tot aici va fi un spectacol cu statui vivante.

CITEȘTE ȘI: Tramvaiele istorice ale Timișoarei, expuse în mai multe piețe din oraș

publicitate tmc 640