FOTO. Timișoara ar putea colabora cu o regiune din Polonia în domeniul culturii

2 (003)

Timișoara a găzduit, în această săptămână, o delegație din Polonia, fiind mari șanse ca, în viitor, capitala Banatului și regiunea Wielkopolska să colaboreze în domeniul culturii.

Primăria Timișoara informează că, în perioada 24 – 25 mai, în orașul de pe Bega s-a aflat o delegație a Parlamentului Regional al regiunii Wielkopolska, din Polonia. Delegația a fost condusă de Henryk Szopiński, președintele Comisiei de Cultură și Personal Administrativ din cadrul Biroului de Cooperare Internațională și Biroului de Cultură.

În cursul zilei de miercuri, oaspeții din Polonia s-au întâlnit cu primarul Dominic Fritz. Discuțiile au vizat identificarea unor modalități de cooperare în domeniul culturii între Timișoara și regiunea Wielkopolska, de la schimburi culturale și rezidențe artistice până la organizarea unor evenimente comune și elaborarea de proiecte în parteneriat.

5 (003)

Este absolut necesar să construim Europa de jos în sus, să avem aceste legături la firul ierbii. Să nu așteptăm după marile decizii politice, ci să pornim de la comunitățile locale, cu idei și proiecte concrete. Este foarte încurajator să constat că dinamica din Timișoara se regăsește și în Polonia, pentru că Europa de Est este o zonă extrem de importantă a construcției europene. Ne bucurăm că sunteți aici într-o perioadă de efervescență pentru Timișoara și că avem prilejul să spunem povestea acestui oraș, bazată pe diversitate, respect, unde oamenii inovează și evoluează împreună spre prosperitate”, a afirmat edilul-șef.

De asemenea, membrii delegației au prezentat câteva din proiectele culturale aflate în derulare la nivelul regiunii și și-au arătat interesul de a beneficia de experiența Timișoarei, în calitate de Capitală Europeană a Culturii.

7 (003)

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Joi, delegația poloneză a participat la prezentări ale unor instituții de cultură din oraș, fiind agreate o serie de proiecte concrete care vor fi realizate în parteneriat, în viitor. Printre acestea se numără „Rezidența Literară”, un proiect care să reunească (în aceeași locație în care a locuit și Chopin) atât la propriu cât și artistic, scriitori din Wielkoposka, dar și din Timișoara, care să creeze împreună un material literar ce va putea fi mai apoi publicat atât în format fizic cât și în format E-Book. Totodată, va mai avea loc „La Strada”, un proiect special configurat pentru artiștii stradali.

Membrii delegației au luat parte și la un tur ghidat al unor proiecte care fac parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

1 (004)

3 (004)

4 (003)

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/