Agenda culturală a Timișoarei, buget de șapte milioane de lei, în acest an

3

Agenda Casei de Cultură a Primăriei Timișoara pentru acest an a fost aprobată. În total, a fost alocat un buget de șapte milioane de lei pentru manifestări culturale.

Consiliul Local Timișoara a aprobat, în această săptămână, agenda Casei de Cultură a municipiului pentru acest an. În total, a fost prevăzut un buget de șapte milioane de lei, în vederea organizării a o mulțime de evenimente culturale.

Primăria Municipiului Timișoara susține de la bugetul local acțiuni culturale în cartierele orașului. Chiar în contextul recentelor constrângeri bugetare, cultura continuă să rămână o prioritate pentru administrația locală, având în vedere și responsabilitățile care revin Timișoarei, în calitate de Capitală Europeană a Culturii.  Astfel, prin Agenda Casei de Cultură susține financiar o ofertă bogată de evenimente, pentru toate categoriile de public. Agenda anului 2023 include atât evenimente devenite deja tradiționale, cât și proiecte noi, care să ducă fenomenul artistic cât mai aproape de locuitorii orașului, în cartiere și să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă sau preferințelor”, a informat Primăria Timișoara.

Printre altele, au primit finanțare Târgul de Paște, care deja a avut loc, precum și Târgul de Crăciun. De asemenea, în acest an va fi organizată o nouă ediție a Festivalului Inimilor, precum și Ziua Timișoarei, care va fi marcată în perioada 1 – 3 august.

Pe lângă aceste repere deja cunoscute publicului, Casa de Cultură propune și manifestări care vor oferi locuitorilor din cartiere șansa de a se bucura de evenimente aproape de casă, dar care vor urmări și punerea în valoare a potențialului tuturor zonelor orașului”, a transmis Primăria Timișoara.

celtic transilvania 1000x100px

Totodată, va fi organizat proiectul „Străzi pentru Comunitate”, care va transforma spațiile urbane în adevărate scene culturale în aer liber. De asemenea, prin organizarea de expoziții, ateliere și conferințe, proiectul Ex-Centrica va oferi un spațiu de dialog și experiment pentru artiști locali și internaționali, deschizând noi perspective asupra creației contemporane.

Un alt proiect important este „Îndrăznește/DARE!”. Prin organizarea de concursuri, ateliere și spectacole, proiectul își propune să încurajeze și să susțină implicarea activă a tinerilor în domeniul cultural. Seria de evenimente aduce intervenții în spații deschise în cartiere, unde locuitorii pot lucra împreună pentru obiective comune.

De asemenea, prin Centrul de Proiecte, Primăria Timișoara a finanțat 176 de proiecte în domeniile Cultură, Sport și Comunitate, în perioada 2022 – 2023.

banner maxagro