FOTO Timișenii, ajutați să-și găsească un loc de muncă într-un centru modern, realizat cu bani europeni la Timișoara

Consiliul Județean Timiș va ridica un centru modern în Timișoara, în cadrul căruia timișenii vor beneficia de pregătire în găsirea unui loc de muncă. Investiția se ridică la peste un milion de euro, bani europeni, și va fi finalizată în vara anului viitor.

Consiliul Județean Timiș anunță că derulează un proiect pe fonduri europene, prin care va crea condiții de ultimă generație pentru formarea profesională, construind un centru specializat de învățare permanentă.

Contractul de execuție a centrului a fost adjudecat în urma licitației publice cu aproape cinci milioane de lei, cu TVA inclus, iar ieri reprezentanții Consiliului Județean Timiș au semnat predarea amplasamentului și ordinul de începere a lucrărilor. Noua construcție va fi ridicată în Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara de pe Calea Torontalului din Timișoara, aflat în proprietatea județului. Constructorul are termen 13 luni pentru a finaliza noua clădire.

leader board 728 x 90 px

Noutatea proiectului constă în faptul că activitățile centrului vor viza nu doar persoanele aflate în căutare de locuri de muncă, ci și elevii din învățământul secundar și instituțiile de formare a adulților (în majoritate vocațională). JEDI va reuni toate instituțiile relevante din domeniul ocupării forței de muncă și formării în zona transfrontalieră, astfel va stabili o rețea instituțională pe două niveluri: prin conectarea instituțiilor de ocupare a forței de muncă și formare cu angajatorii din regiune, pentru a oferi forță de muncă (cu abilitățile dorite) pe baza nevoilor stabilite în urma sondajelor de opinie.”, a informat CJ Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, noul centru va acoperi nevoi sociale pe partea vocațională și de consiliere în carieră, precum prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale cu referire la carieră, facilitarea participării la târgurile pentru carieră/locuri de muncă, accesare fonduri europene, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali sau persoane care lucrează în companii (resurse umane).

Investim în viitor, în pregătirea timișenilor. Le oferim oportunitatea de a participa pe deplin la viața economică, socială și civică și de a-și exploata potențialul personal, pe lângă competențele profesionale, un aspect important pe o piață a muncii atât de competitivă precum a noastră. Centrul îi va ajuta pe timișeni să-și găsească mai rapid un loc de muncă sau să se reprofileze, prin dezvoltarea și diversificarea competențelor sociale și a abilităților de viață.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a proiectului european, în care județul Timiș are calitatea de beneficiar, se ridică la peste 6,5 milioane euro, lider fiind Centrul de formare profesională Szeged din Ungaria.