FOTO. Teste rapide COVID-19, folosite și aruncate pe marginea drumului la intrare în Lupac!

teste rapide aruncate (1)
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mai multe teste rapide folosite pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 au fost aruncate în iarbă, pe marginea drumului, la intrare în comuna Lupac.

Un cititor Express de Banat ne-a transmis mai multe imagini cu teste COVID-19 folosite și aruncate pe marginea drumului. Acesta spune că fotografiile au fost surprinse la intrare în comuna Lupac, dinspre Reșița.

Având în vedere că incidența cazurilor de COVID-19 se menține ridicată în comună, fiind astăzi la un pas de cifra 5, este posibil ca locuitorii să se fi testat și să fi aruncat suporturile de plastic cu rezultatele la marginea localității.

teste rapide aruncate (3)

promovare banner maxagro Muzeul TM

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, prin vocea purtătorului de cuvânt, ne-au declarat că instituția a distribuit teste rapide în primăvară către școli, primării și spitale. În prezent, în depozitele DSP mai sunt 2.200 de teste rapide care pot fi oferite școlilor doar la cerere, în momentul în care elevi sau cadre didactice trebuie testate. Ulterior, acestea sunt ambalate separat și preluate de o firmă autorizată. Daniel Botgros mai spune că echipele DSP nu au efectuat teste rapide în comuna Lupac.

Fiind considerate deșeuri de uz sanitar, acestea trebuie predate unei firme specializate. Cel mai probabil, autoritățile cu răspundere în acest domeniu se vor autosesiza și vor lua măsuri în acest caz.

teste rapide aruncate (2)

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/