Te-ai hotărât ce alegi la Rezidențiat? Universitatea de Medicină „Victor Babeș” din Timișoara vine în sprijinul absolvenților

medic gandindu se
promovare online Timisoara Casa Auto

Alegerea pregătirii în specialitate reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viața viitorilor medici. Pentru a veni în sprijinul viitorilor absolvenți, Universitatea de Medicină „Victor Babeș” din Timișoara organizează o serie de sesiuni online în cadrul cărora vor fi prezentate informații legate de activitatea desfășurată de un medic rezident și îi va introduce pe tineri în tainele unor specialități.

Decizia luată de un absolvent după concursul de Rezidențiat influențează nu numai parcursul său profesional, ci întreaga viață. Devine astfel evident că, pentru reușita alegerii, pe lângă un rezultat cât mai bun la concursul în sine, o alegere în deplină cunoștință de cauză este de o majoră importanță. Tocmai de aceea, Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» își propune să vină în sprijinul proaspeților și viitorilor săi absolvenți prin organizarea unei serii de evenimente ce au ca scop prezentarea programelor de pregătire în rezidențiat ce pot fi alese în urma concursului”, au transmis reprezentanții UMFT.

În cadrul acestor evenimente, coordonatorii de rezidențiat din Centrul Universitar Timișoara vor prezenta principalele aspecte asociate activității de pregătire în rezidențiat.

Vor fi astfel prezentate oportunitățile de dezvoltare profesională în timpul și după finalizarea rezidențiatului, sarcinile care îi revin unui medic rezident, detalii despre activitatea pe care o desfășoară în clinică sau abilitățile de care acesta are nevoie.

Webinarul se va încheia cu o sesiune de Q&A în care participanții pot adresa întrebări coordonatorilor de rezidențiat pentru a-și clarifica nedumeririle pe care le au cu privire la specialitățile respective.

promovare banner maxagro

Primul eveniment se va desfășura online, pe platforma Zoom și va avea loc în 8 septembrie, de la ora 17.00. În cadrul acestuia vor fi abordate șase specialități chirurgicale: Obstetrică și Ginecologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastică și Reparatorie, Urologie, O.R.L. și Chirurgie Toracică.

„Succesiunea de evenimente va continua cu o periodicitate săptămânală, urmând a fi abordate majoritatea specialităților ce pot fi alese pentru pregătire în rezidențiat.  La eveniment sunt invitați să participe atât proaspeții absolvenți ai Facultății de Medicină, aflați în pragul concursului de rezidențiat precum și orice student interesat să afle detalii despre specialitățile medicale. Participarea este liberă și nu necesită înregistrare prealabilă”, au mai transmis reprezentanții UMFT.

Accesul la eveniment se poate face AICI.

publicitate tmc 640