FOTO: Terapia prin teatru, implementată şi la Reşiţa!

Stiri Timisoara si Resita banner cu energie geotermala

Persoanele cu dizabilităţi din oraşul de pe Bârzava vor putea beneficia de o serie de servicii speciale şi terapii inovative. Asta, în cadrul unui nou proiect implementat de o asociaţie de binefacere din Reşiţa.

Pentru a oferi persoanelor cu handicap servicii mai bune, reprezentanţii Asociaţiei „ProVitam” din municipiu s-au întâlnit astăzi la Palatul Administrativ cu doi parteneri din Italia şi Polonia pentru a face schimb de experienţă în domeniul serviciilor sociale adresate acestei categorii de persoane. Întâlnirea se încadrează în proiectul „Meeting: Imagination. Move. Emotion”, care vizează implementarea de terapii în recuperare, bazate, în special, pe terapii ocupaţionale, pe artterapie, terapie prin mişcare, teatru, voce, limbajul corpului, psihodramă.

Pentru noi este un tip de terapie nouă, pe care încercăm să o implementăm cu ajutorul partenerilor noştri din proiect: Asociaţia de Promovare Servicii Sociale „Diurni e Notturni”din Italia şi Asociaţia pentru Educaţie Specială din Polonia. Obiectivul proiectului este schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul serviciilor sociale”, a precizat Marinela Rotariu, preşedintele Asociaţiei de Binefacere ProVitam Reşiţa.

proiect provitam

La conferinţa de astăzi a luat parte, prin urmare, şi o delegaţie din partea celor doi parteneri din Italia şi Polonia. „Folosim în munca noastră ca metodă de lucru teatrul şi organizăm piese şi reprezentaţii de teatru cu persoanele cu handicap, care sunt prezentate de o companie pe care noi am organizat-o împreună cu mai multe instituţii care promovează teatrul. Mă bucur foarte mult că mă aflu aici”, a spus Filipo, reprezentantul Asociaţiei de Promovare Servicii Sociale din Italia.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641505151663″]

Stiri Timisoara promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Printre invitaţii evenimentului s-a aflat şi conducerea Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, instituţie cu care asociaţia de binefacere a avut o bună colaborare de-a lungul timpului, prin intermediul programelor de studiu în domeniul asistenţei sociale.

Mă bucură faptul că asociaţia a dezvoltat o astfel de iniţiativă în judeţ, pentru că nu numai grupurile de risc au nevoie de servicii de specialitate integrate, ci, în anumite situaţii, există nevoia şi pentru persoane care poate nu s-au gândit vreodată că pot beneficia de acestea.Mi se pare foarte interesantă tema programului pe care o lansează şi sper ca prin acest program să se realizeze un transfer de cunoştinte care din nou să vină în folosul comunităţii reşiţene, al judeţului şi al regiunii, în care nu există la ora actuală o asemenea ofertă”, a declarat pentru www.expressdebanat.ro Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene.

doina frunzaverde si ghiorghioni

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat punctul de vedere. „Am sprijinit întotdeauna această asociaţie şi vom avea întreaga noastră deschidere în realizarea proiectului, încercând să asigurăm partenerilor străini că vor găsi înţelegere la conducerea administrativă pentru tot ceea ce este benefic în dezvoltarea judeţului, mai ales că acest proiect atinge o coardă deosebit de sensibilă a vieţii sociale”, a precizat Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Proiectul adresat persoanelor cu dizabilităţi din Caraş-Severin este finanţat prin programul sectorial Grundtvig, în valoare de 66.000 euro.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/