FOTO. Tech Talks: viitorul este al tehnologiei, al artei și inteligenței artificiale

tech talks 2022 (26)

Tech Talks, cea mai importantă conferință de tehnologie din zona de vest a României, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și Flight Festival, a reunit profesioniști și entuziaști ai tehnologiei din întreaga lume, reprezentanți ai mediului universitar, ai mediului economic, ai administrației, antreprenori care, alături de speakeri de top din țară și din străinătate, au dezbătut cele mai noi teme și tendințe în domeniu.

Structurate pe patru paneluri, prezentările și dezbaterile, moderate de Cătălin Ștefănescu, au adus în discuție teme de la tehnologie, artă, muzee, industria auto, vehicule autonome, viitorul mobilității, până la inovația în domeniul sănătății, noua tehnologie Blockchain, inteligența artificială și soluții smart pentru orașe sustenabile.

„E foarte important să avem evenimente cum sunt Flight Festival și Tech Talks pentru că noi facem tehnologie, dar trebuie să și comunicăm că tehnologia vine în sprijinul oamenilor. Tendințele care se văd pe plan mondial e bine să fie cunoscute, inclusiv pentru noi, pentru a ne putea adapta programele de studii la realitățile de astăzi, și chiar la cele de mâine. Sunt deja unele domenii în care excelăm și în care putem noi să ținem prezentări pentru alții. Am speranța că, poate, în urma discuțiilor de azi, se vor pune bazele unor colaborări care să ducă la noi premiere în Timișoara, oraș care este oricum unul al premierelor. Îmi doresc ca acest eveniment să crească și să confirme Timișoara un oraș al tehnologiei, reprezentativ pentru România și pentru estul Europei”, a spus conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul UPT.

tech talks 2022 (11)

Tehnologiile prezentate la Tech Talks pot fi implementate în spațiul urban și pot schimba în bine viața oamenilor din orașe.

„Mă bucur că Tech Talks crește în fiecare an, că Flight Festival crește în fiecare an și că Universitatea Politehnica Timișoara este pe un parcurs extraordinar de deschidere către alte discipline și spiritul Capitalei Culturale a Europei, de a crea aceste punți între știință, tehnologie și artă. E nevoie ca toate instituțiile să aibă această deschidere și să găsim forum-uri în care să putem dezbate idei, dar apoi să le punem și în practică. Am speranța că astfel de lucruri concrete, idei, aplicații, sisteme vor fi dezvoltate în viitor în Timișoara, iar pentru acest lucru avem nevoie de un spațiu din care să ne inspirăm, dar și de universități care înțeleg că rolul lor este de a fi inovator, nu doar strict pe tehnologie, ci un inovator social, uman și cultural”, a declarant Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

tech talks 2022 (22)

Speakerii de al eveniment sunt dezvoltatori de aplicații sau creatori de tehnologii pentru viitor. Sergiu Ardelean, antreprenor, director de creație, speaker și mentor, și-a prezentat proiectul „Artivive”, o idee născută la o bere, care a devenit o platformă care deservește peste 100.000 de artiști din 120 de țări, cu birouri în Europa, SUA și China.

 

Joan Carles Cambrils Camarena, profesor și cercetător la Universitatea Politehnică din Valencia, care oferă consultanță de peste 25 de ani în domeniul managementului  turismului pentru țări precum Argentina, Columbia, Uruguay, Bolivia, Finlanda, Rusia, China și multe altele, a prezentat modul în care se face „Smart tourism in Valencia”.

Christian Raineri, care conduce proiectarea și ingineria pentru „Flex” dintr-un centru de excelență de clasă mondială din Milano, Italia, specializat în proiectarea de produse medicale extrem de complexe și fiabile, a avut o prezentare cu tema „How Flex is making medical devices smarter”.

Tudor Nicosevici, care coordonează echipa „Autonomous Mobility Advanced Engineering Romania” a „Continental Automotive”, implicat și în coordonarea tehnică a activităților de inteligență artificială și de modelare a mediului în cadrul grupului „Advanced Engineering”, a prezentat tema „The road towards Intelligent Mobility”, iar Ovidiu Toma, lider în domeniul tehnologiilor aplicate, compania sa, CryptoDATA, dezvoltând produse și servicii de înaltă performanță cu atribute unice de securitate cibernetică, a prezentat tema „CryptoDATA.

tech talks 2022 (1) tech talks 2022 (5) tech talks 2022 (7)

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/