„Șmecherii” intermediari de pe piața cărbunelui, presiuni pentru ca primăria să nu mai închirieze gara din Motru

latcau gara

Primăria Timișoara a reușit să semneze contractul cu CFR pentru închirierea unei părți a gării din Motru, pentru transportul cărbunelui pentru Colterm cumpărat direct de la producători. Fritz susține că „șmecherii” intermediari de pe piața cărbunelui au încercat să blocheze acțiunea primăriei.

Primăria Timișoara a reușit să închirieze o parte a unei gări CFR din orașul Motru, județul Gorj, pentru ca instituția să poată cumpăra cărbune pentru Colterm direct de la producători. Asta după ce Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a mers la Motru, unde a negociat contractul cu CFR. Așadar, primăria va plăti lunar 1.080 lei chirie pentru rampa din gară.

Vrem să terminăm cu taxa de șmecheri pe care Colterm o plătea anual – milioane de lei care mergeau la intermediari. Vom încărca de aici, de la Motru, cărbune direct de la producător. Negocierile s-au încheiat cu succes și primăria va plăti 1.080 de lei pe lună chirie, chiar mai puțin decât ne așteptam inițial. Până recent, rampa a fost închiriată de același intermediar pentru a-și construi un monopol artificial în zonă. Pot înțelege de ce nu a auzit nimeni de ea, tocmai pentru că 15-20 de ani a stat nefolosită. Cum s-ar zice, a fost ascunsă pentru ca șmecherii să blocheze accesul altora și să stoarcă niște bani. Săptămâna viitoare se vor face lucrări de mentenanță la linie de către CFR. În momentul în care o vom prelua în mod formal plănuim să încărcăm în jur de 2-3 trenuri pe săptămână. Așa vom asigura o parte din necesarul de combustibil al orașului pentru o iarnă dificilă. În contextul unei crize energetice, facem tot ce ține de noi pentru ca Timișoara să fie pregătită”, a afirmat Ruben Lațcău.

Primarul Timișoarei susține că „șmecherii” intermediari de pe piața de cărbune ar fi încercat să blocheze acțiunea instituției de a închiria gara din Motru pentru transportul cu trenul.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ca fulgerul s-au mișcat șmecherii intermediari de pe piața cărbunelui când au auzit că vrem să le spargem monopolul de piață. Un ”model de business” care a strangulat și șantajat termiile locale ani de zile: ei nu au cărbune, dar au pus mâna pe gări de unde transportă și așa, decid cui și când vând. În două zile au lansat zvonuri că nu ar exista gara din Motru pe care am închiriat-o, au făcut presiuni la diverse instituții să ne blocheze contractul de închiriere. N-au reușit. Și noi ne-am mișcat repede: de acum avem acces la linia ferată și la trenuri, așa că putem cumpăra cărbune direct de la producători. Viceprimarul Ruben Lațcău a fost azi acolo, cu reprezentanții SNCFR, a semnat contractul de închiriere, pe care plătim 1.080 lei pe lună. Nu ne lăsăm intimidați. Schimbăm modul de lucru”, a precizat Dominic Fritz.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/