FOTO: Târgul de Nunți a stabilit trendul evenimentelor din 2015. Marsala, culoarea la modă a anului!

Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul de anul acesta de la Reșița a adunat nici mai mult, nici mai puțin de 26 de expozanți. Spre deosebire de 2014, și firmele din afara Reșiței au răspuns invitației lansate de organizatorul Valentina Chivu. Acțiunea are loc în acest weekend.

Rochii de mireasă, gheață carbonică, ornamente de sală adaptate la cerința clientului, prăjituri delicioase și multe firme foto/video! Cam asta au găsit clienții care au călcat pragul Târgului de Nunți din acest an. Firmele au venit din toată zona de vest a țării, astfel că cei care sunt interesați de oferte pentru nunțile din sezonul estival, atunci când se organizează cele mai multe, au avut o paletă largă de opțiuni.

În materie de rochii de mireasă, firma care a venit tocmai din Lugoj a explicat că la modă rămâne în continuare rochia de prințesă, preferată de cele mai multe cliente. De altfel, la standul de la Târg au fost expuse mai multe tipuri de rochii, care mai de care mai sofisticate sau mai simple, în funcție de gust. „Ca lideră de piață și cerință este rochia gen prințesă urmată de rochia stil sirenă. Prețurile variază de la 950 până la 2.850 de lei, în funcție de modelul ales, de materialele folosite, în funcție de ștrasuri, ce folosim pentru ornarea rochiei. Avem și rochii stas, care sunt expuse și pot fi achiziționate, dar pot fi făcute și la cerință în funcție de modelul dorit de mireasă“, a spus Marinela Pența, reprezentanta firmei.

Torturile cu vișine fac „ravagii”!

În materie de torturi, reprezentanții Cofetăriei Wow din Reșița explică faptul că sortimentele preferate de mirese sunt variate, dar mare priză la public îl are tortul de vișine cu ciocolată albă și neagră. „Prețurile variază de la 30 la 50 de lei/kilogram, iar sortimentele preferate sunt variate. Cu vișine, ciocolată albă, ciocolată neagră, fructe de pădure, bezea. Anul acesta avem un produs nou chease cake cu oreo, pe care îl recomandăm, că este foarte bun. De asemenea, în întâmpinarea mireselor venim cu masă dulce, unde avem peste 15 sortimente de fursecuri, bombonele, brioșe, figurine de zahăr, marțipan, miri comestibili, rame comestibile. Nu suntem disponibili doar pentru nunți, ci și pentru botezuri, zile onomastice, majorate sau alte acțiuni, a spus Roxana Negrea, managerul cofetăriei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650340350142″]

Marsala, culoarea anului

Reprezentanții firmelor de decorațiuni preconizează că 2015 aduce o culoare nouă în materie de nunți: marsala sau culoarea vinului sicilian, de care se va auzi tot mai des la evenimentele organizate peste an. Astfel că pe lângă trendul mesei dulci cu fântână de ciocolată, care este nelipsită de la evenimente, culorile definitorii ale nunților vor pleca de la marsala.

„2015 aduce ca trend culoarea marsala sau culoarea vinului sicilian. Se poartă anul acesta și se va auzi foarte des de ea. Se mai poartă și roz, roz pal, albastru celest, alb-negru, lavanda, dar cel mai des se va auzi de marsala. La servicii nu este neapărat un trend, pentru că sunt cam aceleași. Au apărut foarte multe firme pe foto/video, iar pe zi ce trece se îmbunătățesc serviciile la acest capitol. La fel ca și pe decorațiuni! Acestea se fac în funcție de gustul fiecăruia și de buget. În materie de decorațiuni, clienții s-au educat și nu mai merg pe accesorii încărcate, ci pe simplitate, eleganță, pe alb și din accesorii vin cu pată de culoare, spune Valentina Chivu, managerul firmei Valmedia și organizatorul Târgului de Nunți. De asemenea, florile naturale sunt la mare căutare, spre deosebire de cele artificiale la care s-a renunțat masiv în ultimii ani. În funcție de buget însă, produsele s-au diversificat și la acest capitol, astfel că sălile decorate astfel pot arăta și bine. Prețurile sunt flexibile și variază în funcție de materialul ales, dar și de calitatea acestuia.

Ofertă vastă la fotografii

Cum pe piață au apărut multe firme, prețurile la acest capitol au început să scadă, iar serviciile să devină tot mai bune. Așadar, un pachet pleacă de la 250 de euro, dar poate ajunge chiar și la 1.000 de euro, în funcție de opțiunile și de buzunarul clientului.

„Este o modă acum ca fiecare cuplu care se căsătorește să aibă un clip al lui, filmat în locații cu totul diferite față de cea a nunții. Astfel că ulterior evenimentului ne întâlnim în diverse locații și timp de câteva ore facem clipul respectiv. Locația este, bineînțeles, aleasă de comun acord cu clienții, care dictează linia generală a produsului finit. La fel se întâmplă și cu ședințele foto profesioniste. În urma evenimentelor, în plus față de ceea ce fotografiem la nuntă, botez sau majorat, le putem oferi clienților fotografii frumoase și profesioniste pe care să le păstreze ca amintire“, a spus Casian Șerban, care a reprezentat la Târgul de Nunți firma Motiv8, ale cărei prețuri pleacă de la 300 de euro/ pachet și ajung până la 600 de euro.

MAIN FOTO: www.floridianweddings.com