FOTO: Banatul Caransebeș a suferit prima înfrângere acasă! Din 2015!

După două seturi câștigate, Banatul Caransebeș a cedat în fața echipei CS Phoenix Șimleu Silvaniei cu scorul de 3 la 2. Deși clubul gugulan a schimbat antrenorul și a întărit lotul, nimic nu a ajutat la obținerea primei victorii acasă.

Bănățenii au început setul I bine, cu presiune la serviciu și apărare eficientă, reușind să-l încheie la scorul de 25 la 17. Setul al doilea a fost mai strâns, însă le-a revenit gugulanilor cu scorul de 26 la 24.

Din setul III gruparea cărășeană a cedat puțin câte puțin, astfel că antrenorul Dimitar Pangarov a fost nevoit să efectueze schimbare după schimbare, dar nimic nu se mai lega la Banatul. Seturile III și IV au fost pierdute la scorul de 25 la 21, respectiv 25 la 17. Actul decisiv a fost fără istoric pentru Banatul Caransebeș, spre disperarea spectatorilor, care la 2 la 0 nu credeau într-o revenire a adversarilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649957253290″]

Ovidiu Teușan, antrenorul echipei Pheonix Șimleu Silvaniei, ne-a declarat că a avut încredere în revenirea echipei pentru că a pregătit foarte bine echipa în ultima săptămână. „Știu că echipa de la Caransebeș este foarte puternică, iar locurile în clasament, atât al lor, cât și al nostru, nu sunt chiar adevărate. Am avut un început de tur mai slab ambele echipe și suntem pe 10 și respectiv pe locul 11. Am adus și doi băieți din Venezuela, unul dintre ei s-a integrat foarte bine, cu celălalt o să lucrăm mai mult și sperăm că o să ne ajute pe viitor pentru îndeplinirea obiectivului. Am avut un serviciu mai bun decât al gazdelor și au mers atacurile pe extreme foarte bune. Toată echipa a jucat extraordinar. Sunt foarte mulțumit de rezultat și de munca prestată de jucătorii mei”, a concluzionat antrenorul Ovidiu Teușan.

De partea gazdelor, antrenorul Dimitar Pangarov a remarcat slaba apărare din setul III, astfel că a avut de suferit construcția atacului. „Din păcate nu toată echipa a fost într-o formă bună din cauză că am avut probleme grave cu centrii. Aleksic a fost răcit mai bine de două săptămâni, iar Birău se recuperează după accidentarea la cot și abia de săptămâna asta va începe antrenamentele. Am obținut un punct. Este o problemă că am rămas doar într-un singur ridicător după accidentarea lui Teleleu, dar nu este o scuză, mai avem alți doi ridicători cu care ne vom antrena mai bine în această săptămână. De acum ne pregătim pentru meciul următor cu toți centrii, să putem închega echipa”, a menționat Dimitar Pangarov, antrenorul gugulanilor.

În clasamentul Diviziei A 1 masculin Banatul Caransebeș ocupă locul 11 cu 10 puncte din 12 echipe. Phoenix Șimleu Silvaniei a urcat în clasament cu 12 puncte după Piatra Neamț, Dej și Baia Mare, toate cu 13 puncte.