FOTO: Studenții deștepți ai Reșiței s-au întors acasă cu 16 premii

Activitatea academică a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița este recunoscută la nivel național după ce studenții care au participat la olimpiadele naționale s-au întors acasă cu distincții.  

Fie că vorbim despre Facultatea de Inginerie, cea de Științe Economice, de Științe Administrative sau de cea de Teologie, Științe Sociale și Educației, rezultatele pe care studenții reșițeni au reușit să le obțină demonstrează faptul că în orașul de pe Bârzava se face învățământ de calitate. „Sunt rezultatele a zeci de ore de muncă, dar și a competențelor. Îi felicit pe toți cei care au adus acasă premii, pentru că acestea sunt muncite”, a declarat rectorul UEMR, Doina Frunzăverde.

minica_principal
Mirela Minică

Studenții au obținut rezultate de excepție la Olimpiada Națională a Studenților Economiști, secțiunea „Economie și Dezvoltare Durabilă”, ce a avut loc la Universitatea din Craiova. La olimpiadă, s-au înscris 54 de studenți din 20 de centre universitare, însă deși competiția a fost una acerbă, UEMR s-a impus, întrucât cei doi studenți, coordonați de conf. univ. dr. Mirela Minică, au reușit să obțină marele premiu. Titlul lucrării care i-a impresionat pe membrii juriului a fost: „Criză și reformă – cazul României și Poloniei”.

„Universitatea noastră a reușit să obțină pentru a treia oară acest premiu și, practic, este a zecea oară când participăm la această competiție”, a declarat conf. univ. dr. Mirela Minică. Cei doi studenți, Marcian Costin Rusu și Diana Cucu, s-au declarat mulțumiți de faptul că au dus mai departe tradiția de învingătoare a Facultății de Științe Economice din Reșița. „Îmi place faptul că profesorii de la UEMR se implică activ în formarea noastră, faptul că universitatea din Reșița excelează prin calitatea dascălilor și a studenților”, a spus Costin Marcian. La secțiunea master, Silvia Ghican a reușit să obțină o mențiune.

minica
Mirela Minică, alături de studenții învingători

Totodată, la sesiunea de Comunicări științifice, studenții aceleiași facultăți au obținut premiul doi, prin Alina Irimia și  Ioana Irimia, surori gemene, care studiază contabilitatea. Premiul trei a fost obținut de Vasile Botnariuc. De altfel, la facutățile de profil, universitatea reșițeană se plasează pe locul al treilea la nivel național în ce privește distincțiile pe care a reușit să le obțină. UEMR a mai fost întrecută doar de universitățile din Iași și Cluj Napoca.

minica_2
Ioana și Alina Irimia, alături de Vasile Botnariuc

Premianți și la rezistența materialelor  
Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a fost gazda Concursului Științific Studențesc „C.C. Teodorescu” la Rezistența materialelor. La concurs au participat peste 60 de studenți din 12 centre universitare. În ciuda dificultății examenului și a participării numeroase, reșițenii au fost premiați cu mențiune, după sute de ore suplimentare petrecute în laborator. Nicolae Pârvulescu a luat locul al patrulea, iar Alexandru Niță s-a clasat pe locul 9.

manescu
Tiberiu Mănescu, Alexandru Niță, Nicolae Pârvulescu
și asist. univ. dr. Vasile Cojocaru

„Este foarte dificil să obții un premiu la un astfel de concurs, pentru că studenții trebuie să rezolve probleme. Ca să le rezolve corect, au nevoie de multă pregătire. De altfel, înainte de olimpiadă fac o selecție dură a celor care ne-ar putea reprezenta cu succes. Nu are sens să mergem doar ca turiști, fără să obținem premii”, a spus prof. univ. dr. ing. Tiberiu Mănescu. Afirmația sa a fost întărită de cea a studentului său. „Dacă nu ești pregătit, nu reușești să faci față. Tot ceea ce înseamnă viață trebuie desprins de pregătirea pentru concurs”, a declarat Nicolae Pârvulescu pentru Express de Banat.

Premiu special la Marketing
Premiul special ,,M.C. Demetrescu” a fost obținut de Vrancuța Elena, coordonată de asist. univ. drd. Suzana Demeyen. Lucrarea a obținut distincția în premieră pentru Universitatea „Eftimie Murgu”.

marketing
Vrancuța Elena, alături de Suzana Demeyen

Studenții de la programul Educație fizică și sportivă i-au obișnuit deja pe reșițeni cu rezultatele de excepție pe care le obțin. La atletism, locul I a fost ocupat de Iosefina Purda, iar locul al doilea, de Dragoș Berendei, antrenați de asist. univ. Sorin Trentea. „Vin bulversat de la Cluj și un pic dezamăgit când văd ce baze sportive sunt în țară și cât de dezvoltate sunt față de Reșița”, spune asistenul universitar, care s-a declarat foarte mulțumit de faptul că, în ciuda lipsurilor care sunt în oraș, studenții săi au reușit să facă performanță.

sport
La sport, UEMR a obținut rezultate de excepție

La înot, s-au întors cu premii acasă: Miroslav Coicici, Bogdan Ibănișteanu și Daiana Șerboane, care se află în Top 10 al celor mai apreciați sportivi din Caraș-Severin.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/