Oamenii de afaceri, aspru penalizaţi!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Oamenii de afaceri cărăşeni nu prea respectă legea. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat o serie de amenzi, în urma acţiunilor de control desfăşurate în primele patru luni ale acestui an. În cadrul programului „Cornul şi laptele” din şcoli nu au fost depistate abateri.

Comisarii administraţiei publice locale au acordat o foarte mare atenţie acţiunilor de control, de la începutul anului şi până în prezent. Din cele 981 de acţiuni organizate au fost întocmite 458 de procese-verbale de constatare a contravenţiei. Cele mai importante abateri depistate s-au referit la produse neetichetate corespunzător, lipsa etichetei de produse, neafişarea preţurilor la loc vizibil, depistarea unor produse cu termen de valabilitate expirat, precum şi la mijloace de măsură neverificate metrologic. Valoarea amenzilor contravenţionale se ridică la aproximativ 155.000 de lei.

CJPC Caraş-Severin s-a ocupat şi de acţiunile tematice de control transmise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, de acţiuni de supraveghere activă şi reactivă a pieţei produselor şi serviciilor, precum şi a celor destinate cercetării reclamaţiilor: „Am desfăşurat până în momentul de faţă 23 de acţiuni tematice de control, atât proprii, cât şi de la ANPC, care au vizat produsele alimentare, cele nealimentare şi prestări servicii. De asemenea, am pus accentul pe acţiunile privind comercializarea produselor lactate şi a produselor din carne, acestea aparţinând domeniului alimentar”, a declarat, pentru Express de Banat, ing. Lavinia Griza, comisar superior în cadrul CJPC Caraş-Severin.

promovare banner maxagro

Potrivit acesteia, în domeniul nealimentar au fost şi vor mai fi efectuate controale referitoare la respectarea prevederilor legale, la comercializarea jucăriilor, a produselor textile şi la încălţăminte. În ceea ce priveşte programul ,,Cornul şi laptele” din unităţile de învăţământ, în decursul activităţilor din ultima perioadă nu au fost depistate abateri.

publicitate tmc 640